• Se Odd - Vålerenga lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– De ville vært desperate etter å få signert Abu, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i Fotballmandag.
Innlånte Mohammed Abu har vært en svært viktig brikke i Ronny Deilas mannskap. Kontrakten til midtbanemannen med Columbus Crew går ut til vinteren og ghaneseren står da fritt til å signere for andre klubber.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Vålerenga har sett annerledes ut og svært solide etter Abus inntreden. Gauseth mener klubben bør strekke seg langt for å signere ham permanent i vinter og tror at spilleren kan gjøre være med på å ta hovedstadslaget til toppen i norsk fotball.
– Bare måten alle de rundt ham er blitt så mye bedre og laget som helhet etter at han kom. Dette er en spiller som må spille i Vålerenga om de skal være et topplag.

– Redd for at vi kommer til å se mye av dette utover høsten

Mot Rosenborg søndag måtte ghaneseren gi seg etter å ha tråkket over. Til helgen venter en viktig kamp mot Odd i Skien. Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud påpeker viktigheten av å få ham klar til kamp. Med seier i Skien kan Vålerenga blande seg skikkelig inn i en medaljekamp.
– Slik som de har spilt nå er de avhenig av å få han på beina. De har virkelig fått det til å svinge. Det er ikke noen tvil om at et hvert lag i Eliteserien ville savnet han. Jeg tror nesten at Rosenborg kunne tenkt seg ham, så på de var på han søndag, sier Tosterud.
  • Se Odd - Vålerenga lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Etter kampen etterlyste Vålerenga-back Amin Nouri mer beskyttelse fra dommeren etter flere taklinger fra RBK-spillerne mot Abu. Han får støtte av Gauseth, som mener dommerne må beskytte artistene i Eliteserien.
– Hva hadde Eliteserien vært uten Abu, uten Ejuke, uten en Layouni eller Jebali? Eller Alanzinho eller Páll Gunnarsson hvis vi drar det litt tilbake. Dette er artister som får folk til stadion. Dette er spillere som gjør at vi setter oss ned i sofaen for å se på dette her. Hvis ikke dommerne gjør jobben sin med å beskytte disse spillerne, har ikke vi noen liga. Jeg skjønner godt at Nouri er ute å etterlyser beskyttelse for Abu. Jeg synes det var over streken.
– Jeg er redd for at vi kommer til å se mye av dette utover høsten. At han sier i fra nå er helt greit.
  • Lad opp til runden med Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player
Se intervjuet med Nouri. Saken fortsetter under videoen:

– Ingen av taklingene som er direkte stygge

Men han får lite støtte av resten av Fotballmandag-studioet.
– Jeg synes det er innenfor. Det er ingen av taklingene som er direkte stygge, sier Glimt-kaptein Martin Bjørnbak.
– Abu er åpenbart en fryktelig god spiller. Hvis han fortsetter formen han har vist i det siste, må man ta sine forhåndsregler før vi møter de oppe på Aspmyra.
  • Se Odd - Vålerenga lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Tosterud mener heller ikke RBK-spillerne var ufine mot Abu.
– Fotball er spill/motspill. Du skal eliminere styrkene til en motstander. Jeg synes Rosenborg løste det veldig bra. Så er det kommet reaksjoner på at det har vært mye nedsparkinger, men Rosenborg har holdt seg innenfor en rimelig list synes jeg. Det haglet ikke med gule kort. Det er dommeren som bestemmer utpå der.

Målshow og dramatikk i toppkampen

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05