I mai blir Espen Bugge Pettersen 38 år gammel.
Lite tyder på det, ifølge Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud. Selv om keepere gjerne har lenger holdbarhetsdato enn utespillere, er Godset-sjefen klar på at keeperen ser svært frisk ut.
– Jeg mener at Bugge har vært bedre i denne oppkjøringen her enn jeg har sett han på mange år. Jeg har hatt han litt i Molde og litt her. Hvis det fortsetter, kan han stå i mål, sier Skullerud til Eurosport.no.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Les også: Marcus Pedersen satt ut etter spørsmål fra fan
Bugge Pettersen sier seg enig i trenerens vurdering.
– Det har egentlig vært bra i hele år, synes jeg. Det er alltid vanskelig å rangere sesongoppkjøringen, det har blitt en del av dem, men det har sett bra ut fra første dag. Kroppen har vært fin i lang tid nå, sier Bugge Pettersen.
(saken fortsetter under)

Hemmeligheten bak

Alt er likevel ikke som før. Keeperveteranen er klar på at man må disponere kreftene på en annerledes måte når man kommer opp i slutten av 30-årene.
– Jeg gjør en del ting annerledes nå enn for ti år siden, sier han.
– Hvilke ting?
– På feltet handler det om fornuftig intensitetsstyring og mengde i løpet av en uke, hvor målet er å være 100 prosent klar til kamp. Det gjør at jeg og de rundt meg styrer hverdagen mer individuelt basert. Jeg står av litt når jeg føler behov, og kjører litt ekstra på noen områder hvor jeg trenger mer trening.
– For ti år siden var alt i ett gir i halvannen time, så var jeg ferdig. Jeg merker at kroppen trenger mer hvile nå enn den gangen.
(Husker du denne? Saken fortsetter under)

Aalesund rykket ned etter sjumålsthriller mot Strømsgodset

Har kun kontrakt ut året

Den tidligere landslagskeeperen fremstår som det soleklare førstevalget i Godset, i konkurranse med Pål Vestly Heigre, men har kun kontrakt ut sesongen. Til tross for at han tilsynelatende er bedre enn på lang tid, er det mulig at dette blir hans siste sesong på toppnivå.
– Det er det absolutt. Jeg har bare avtale ut året her, og jeg har ikke snakket noe videre rundt det. Per i dag er det det når jeg ikke har noen annen avtale enn ut året, erkjenner han.
– Samtidig er kroppen fin og hodet er motivert. Ferdighetsnivået er godt nok, jeg har det sabla gøy og koser meg hver dag. Jeg elsker å trene og være sammen med gjengen her, så sånn sett har man selvfølgelig lyst til å fortsette, men det er ikke tatt noen avgjørelse på det ennå.
Les også: Jradi røper hvorfor han egentlig ble tatt av
Skullerud bekrefter at de har snakket sammen om dette blir keeperens siste sesong.
– Joda, vi har snakket om det, men vi er der vi er, i sesongstart, så det er ikke noe brennhett tema nå, mener Skullerud.
– Det er litt opp til Espen selv og motivasjonen hans videre. Han er topp motivert sånn som det er nå. Han leverer på et sånt nivå at det er ingen grunn til å slutte, men han har kontrakt ut sesongen. Det er vel det som er å si om det.
(Sett denne episoden av Fantasy FK? Saken fortsetter under)

Vil ikke tyne maks ut av karrieren

Det som er helt sikkert er at du ikke får se Bugge Pettersen i OBOS-ligaen eller nivåene under om fem-ti år.
– I utgangspunktet tror jeg det er litt enten eller. Jeg er ikke interessert i å dra ut karrieren bare for å dra den ut. Hvis jeg merker at jeg blir for dårlig, har jeg ikke lyst til å være med.
– Det går litt på stoltheten?
– Ja, jeg gidder liksom ikke å holde på.... når den pila peker nedover, så håper jeg at jeg har gitt meg kjapt før den går bratt ned. Det har litt med egen ærgjerrighet å gjøre. Jeg tviler sterkt på at jeg kommer til å vake rundt i de lavere divisjonene fremover, sier Godset-keeperen.
Strømsgodset skal i utgangspunktet spille mot Tromsø på søndag, på Eurosport Player fra 17.50, men NFF innrømmer at kampen er i faresonen.

Pedersen-dobbel reddet Godset fra pinlig Eliteserie-åpning

Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27