Carlos Javier Grossmüller.
Bare navnet gjør at du får litt ekstra forventninger.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
34-åringen fra Montevideo i Uruguay har allerede bevist at han duger i Eliteserien. To mål og en målgivende på kun tre kamper fra start har bidratt til at Sandefjord har tatt ytterligere steg denne høsten.
Det er ikke bare lagets supportere veteranen har imponert. Også Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud har fått gleden av å se midtbanemannen på nært hold i forbindelse med kommentering. Det har gjort inntrykk.
– Jeg vært vært voldsomt begeistret for han. Han har vært en attraksjon for ligaen og er en av de kuleste å se på. Det er en type som gjør at jeg vil se Sandefjord uavhengig av laget de møter, sier Tosterud.
Den tidligere Schalke-spilleren var ikke i sin beste form da han kom til Sandefjord, men uruguayaneren har stadig blitt bedre.

– Har best tid av alle

Spilleren har kanskje ikke blitt kjent for å ha et forrykende tempo, og Tosterud fleiper med at han kan se «like treig ut som et kjøleskap», men mener det ikke nødvendigvis betyr så mye siden han har en ro med ballen få andre spillere kan vise til.
– Det ser ut som at han er den som har best tid av alle. Han er så klok. Du ser tunnelene og detaljene han viser frem. Det er en ro med ballen. Han er nødvendig krydder for Sandefjord, roser Eurosport-kommentatoren.
Tosterud vil imidlertid ikke hevde at Lars Bohinens kjøp er det beste som ble gjort denne sommeren, og sikter blant annet til at det er spillere som kan bidra på lenger sikt for andre klubber, som for eksempel Samuel Adegbenro. Nigerianeren har allerede ordnet Europa League-gruppespillet for sin nye klubb Rosenborg.
Sandefjords midtbanemann er kun på lån ut sesongen fra uruguayanske FC Danubio.
– Grossmüller kommer sannsynligvis til å forlate Sandefjord etter sesongen. Det er ikke så veldig mange som han i Eliteserien. Jeg er usikker på om han er den beste. Han er 34 år og har hatt sine beste dager, sier Tosterud, som likevel er klar på at Sandefjord-spilleren er blant de aller største attraksjonene i Eliteserien.

Kan bremse Moldes medaljejakt

Denne helgen får artisten en mulighet til å skinne mot Ole Gunnar Solskjærs Molde. Kun syv poeng skiller Molde fra Sandefjord med åtte runder igjen.
I tidligere kamper har uruguayaneren fått stående applaus fra Sandefjords supportere, og det er liten tvil om at det også denne helgen er store forventninger til Grossmüller.
– Han har blitt en publikumsyndling. Eliteserien lider litt av manglende profiler. Det er en spiller vi må la oss begeistre av.
– De tok sjansen og gikk en litt annen vei. Det har vært et sjansespill med tanke på at han ikke snakker språket, men han forstår fotballens språk, sier Tosterud.

Se Carlos Grossmüller og Sandefjord ydmyke Viking.

Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 PÅ 17:59