SOGNDAL (Eurosport.no):
Sogndal har kalt inn til pressekonferanse mandag kl. 14.00 på Fosshaugane Campus.
Der ble Even Hovland (bilde med tillatelse fra Sogndal Fotball) presentert som Sogndal-spiller.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
  • Se Sogndal – Haugesund søndag 17. september klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2.
– Å få Even hjem igjen er en fantastisk signering. Det er en lokal gutt som har den historien han har hatt med en så fyldig CV. Vi vet at han fortsatt har ambisjoner og er sulten på å bygge seg opp igjen til det nivået han skal være. Vi tror dette er en bra plass for ham å være nå, så får vi se hvor lenge vi får beholde ham. Vi er utrolig glad for å få ham hjem, sier Sogndal-trener Eirik Bakke om nysigneringen.
Artikkelen fortsetter under videoen

– Klar for å bidra

28-åringen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2020 på Fosshaugane Campus.
– Det blir en ny utfordring på et sted jeg har vært før. Jeg er klar for å trykke til for å bidra til å hjelpe klubben fremover. Jeg håper at erfaringen jeg har kan være til hjelp for gruppen og at man kanskje kan hjelpe unngutta her litt også, sier Hovland til Eurosport.
Midtstopperen har vært klubbløs etter at den tyske klubben Nürnberg ikke ga ham ny kontrakt i sommer. 28-åringen har vært sterkt ønsket i både Vålerenga og Sogndal tidligere, og fikk et tilbud fra sistnevnte tidligere i sommer.
– Vi har hatt dialog med Even over en lengre peride etter at kontrakten gikk ut i Nürnberg. Den prossessen har dratt litt ut, litt for å gi ham en mulighet til å komme ut igjen. Det er en situasjon vi har forståelse for og har tatt hensyn til, men da beslutningen om å bli i Norge skulle bli tatt, så vi på det som naturlig at han skulle velge oss, sier sportssjef Håvard Flo.

Vil tilbake på landslaget

Tilværelsen som klubbløs gjorde at Hovland mistet landslagsplassen i september da landslagssjef Lars Lagerbäck vraket ham til troppen mot Tyskland og Asjerbajdsjan. Med retur til Eliteserien og fast spilletid der, håper den tidligere Nürnberg-spilleren at han igjen kan bli aktuell for Lagerbäck i fremtiden.
– Man har alltid et mål om å være der. Jeg må gjøre mine saker bra og så får vi se hvordan det blir, men man har alltid et håp om å være med, sier Hovland.
Inntil nylig har 28-åringen takket nei til de fleste tilbud med håp om at det skulle dukke opp en ny god mulighet i utlandet, men har nå altså bestemt seg for å fortsette karrieren hjemme i Sogndal hvor han også nylig har kjøpt seg hus. Håpet om en profftilværelse i utlandet er likevel fortsatt aktuelt i fremtiden.
– Jeg må først og fremst levere på banen så får vi se hva som dukker opp. Nå er fokuset uansett på Sogndal og å bidra her jeg er nå, sier Hovland.

Startplass allerede til helgen?

Etter tre år i Tyskland vender han nå altså tilbake klubben han mellom 2007 og 2011 fikk 93 kamper og scoret åtte mål, før han gikk til Molde.
Sogndal-trener Eirik Bakke mener Hovland allerede til søndagens hjemmemøte med Haugesund.
– Det er en bauta som kommer tilbake. Han har vært med oss over lengre tid nå og vet hvordan vi spiller. Han har vært bra på trening og man skal ikke se vekk ifra at han går inn i laget allerede til helgen, sier Bakke.
  • Se Sogndal – Haugesund søndag 17. september klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26