Molde-Stabæk 3-1:
Ole Gunnar Solkjærs menn jaktet sin første seier på to hjemmekamper på Aker Stadion søndag kveld. Men selv om de ledet 2-0 til pause var ingenting avgjort. Stabæk reduserte, og Fredrik Aursnes så rødt med 30 minutter igjen å spille. Med et vanvittig press fra gjestene de siste 20 minuttene av kampen var det nervepirrende for Molde-treneren på benken, men på overtid kunne han juble over seier.
– Det er lagmoral til siste sekund, vi skulle ha avgjort kampen lenge før, så gir vi dem en sjanse til å gi oss et rødt kort, da blir det vanskelig. Men den gjengen har moral og samhold, og det er gøy å se, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport etter 3-1-seieren.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Molde spilte de siste 30 minuttene med en mann mindre på banen, etter at Fredrik Aursnes fikk sitt andre gule kort da han dro ned Moussa Njie og hindret en overgang for bortelaget. En situasjon som Eurosports fotballeksperter i studio var uenig om.
Saken fortsetter under videoen.

Aursnes får sitt andre gule

– Det er frispark uten tvil, men jeg synes det er litt strengt å gi hans andre gule kort på det der, sa Eurosports fotballekspert Thomas Myhre før fotballekspert Bengt Eriksen skyter inn:
– Det dommeren skal konsentrere seg om er om det isolert sett er et gult kort. Han kan ikke ta hensyn om vedkommende har gult fra før, sa Eriksen da hendelsen skjedde.
– Som fotballspiller selv, synes jeg listen for det andre gule skal ligge litt høyere enn det første. Det første kan ofte bli gitt for å roe gemyttene tidlige i en kamp, avsluttet Myhre.
Aursnes var ikke den eneste av Moldes spillere som så gult i kampen. Også Babacar Sarr pådro seg gult kort, noe han selv ikke var enig i. Dette var hans tredje gule kort i Eliteserien, og han må dermed stå over Moldes neste kamp mot Sarpsborg 08. Det må også Fredrik Aursnes.

Marerittstart

Stabæk gjorde keeperbytte før den ellevte runden i årets Eliteserie. Istedenfor Mande Sayouba som har stått de ti første kampene, fikk Gurpreet Sing Sandhu sjansen. Men inderens debut i ligaen startet på verst tenkelige måte, da han ble satt på prøve ved et frispark allerede i det fjerde spilleminutt. Moldes Joona Toivio gikk frem og satte inn 1-0-ledelse til vertene.
– Toivio gir Sing Sandhu en marerittstart i Stabæk-målet. Dette frisparket er i ferd med å bli en signatur for finnen, sa Eurosports kommentator Jørn Sundby.
Saken fortsetter under videoen.

Toivio gir Molde en pangstart

Finnen scoret sitt første mål for sesongen da han skjøt over muren og nederst i venstre hjørne. Stabæks spill imponerte ikke Eurosports fotballekspert Thomas Myhre.
– Det er en synd. Det er en synd å stå i mur og ikke stå ordentlig og se rett frem. Men det er heller ikke bra keeperspill. Jeg kan ikke gå god for hvor keeper plasserer muren, men han bør rekke bort i hjørnet der, sa Eurosports fotballekspert og ekslandslagskeeper Thomas Myhre om 1-0-målet.
Vertene hadde kontrollen på gjestene i førsteomgangen, og like før pause satte tidligere Stabæk-spiller Fredrik Brustad inn Moldes andre mål i kampen.

Overtid Moldes aller beste venn

Selv om Ole Gunnar Solkjærs menn åpnet sterkest også i andreomgangen, sørget Stabæks Luc Kassi for at det fortsatt var liv i kampen da han reduserte til 1-2 med en halvtime igjen av kampen. Like etter fikk Fredrik Aursnes sitt andre gule kort i kampen, og de blåtrøyde måtte spille de resterende 30 minuttene med en mann mindre, noe Eurosports fotballekspert Thomas Myhre mente var litt strengt.
Med redusering og overtall kom Tony Ordinas sine menn virkelig med i kampen, og satte et enormt press på Molde de resterende minuttene av kampen med flere målsjanser. Men gjestene klarte ikke å utnytte overtallet, og måtte til slutt se seg slått av Molde etter at Björn Bergmann Sigurdarson satte spikeren i kisten med sin femte scoring for sesongen, to minutter på overtid.
– Etter tjue minutter med konstant Stabæk-press får islendingen muligheten til å sørge for at alle poengene går til Molde, og det avgjør han iskaldt. En prestasjon fra øverste hylle, sa Eurosports kommentator Jørn Sundby.
Slik startet lagene:
Molde: Linde - Gabrielsen, Toivio, Sarr, Remmer - Svendsen, Hussain, Aursnes, Hestad - Sigurdarson, Brustad
Stabæk: Singh Sandhu - Moe, Hanche-Olsen, Skjønsberg, Skogseid - Lumanza, Ba, Brochmann, Kassi, Njie - Omoijuanfo
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53