21-åringen, som i likhet med resten av laget var strålende i serieåpningen mot Sandefjord, ble tatt ut på tre samlinger med U21-landslaget i fjor.
Samtlige ble spolert av skader – og alle var i den samme ankelen.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Tidlig på året måtte han melde forfall etter å ha blitt skadet i en treningskamp for Bodø/Glimt. Neste gang kom han seg på samling, men en overtråkk gjorde at han måtte dra hjem igjen. I oktober kom han så langt at han fikk spille mot Irland, men en stygg takling ødela mesteparten av høstsesongen.
– Nå er fokuset først og fremst at jeg skal holde meg skadefri. Det var kjedelig at det gikk så galt etter at jeg hadde kommet så godt i gang i Molde i fjor høst, men jeg orker ikke se tilbake på det nå. Det er en del av fotballen, sier Normann til rbnett.
Midtbanestrategen er den eneste Molde-spilleren i Leif Gunnar Smeruds tropp som møter Israel og Italia. Etter en problemfri sesongoppkjøring ser Normann ut til å være bedre enn noen gang. I 5-0-seieren mot Sandefjord var han blant banens beste. Unggutten tror pangåpningen kan vise seg å bety mye for fortsettelsen.
– Det var utrolig viktig med en slik åpning. Vi har prata mye både på og utenfor treningsfeltet om hva slags fotball vi vil spille og hvordan vi vil se ut som lag. Vi fikk til akkurat det vi planla, og enda litt til.
Men Normann tror søndagens bortekamp mot FK Haugesund vil by på større utfordringer.
– Det er vanskeligere å spille borte på naturgress. De har sikkert ikke den fineste banen heller. Vi har vår egen taktikk på hvordan vi skal løse det på en humpete bane. Vi har andre styrker i laget som vi kan bruke i slike kamper, så jeg er ganske komfortabel, avslutter 21-åringen.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11