Edwin Gyasi (26) fikk tidligere i september sin tredje «karantene» av Aalesund denne sesongen etter brudd på interne regler.
Kantspilleren var tilbake på trening igjen forrige uke, og det ble hevdet at saken var lagt død.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37

– Saken er avsluttet

Det kan imidlertid tyde på at det ikke er helt korrekt, for da Aalesund satte kursen mot Skien til mandagens bortekamp mot Odd, var nederlenderen ikke med.
I stedet for Eliteserie-kamp i flomlys på Skagerak Arena mandag, blir det Aalesund 2-kamp borte mot Lysekloster i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) utenfor Bergen tirsdag.
Ifølge Sunnmørsposten er Gyasi svært skuffet over ikke å ha blitt funnet verdig en plass i troppen, og føler seg urettferdig behandlet av klubben. Men overfor avisen er hovedpersonen selv sparsom med detaljene.
– Jeg skulle gjerne vært med i troppen til Odd-kampen, men fokuset mitt nå er på å gjøre det best mulig for AaFK 2 i morgen, sier Gyasi.
I stedet for Gyasi, er det funnet plass til unggutten Anders Waagan, som fremdeles har til gode å debutere i Eliteserien. Daglig leder i klubben Geir S. Vik sier overfor avisen at det utelukkende er sportslige årsaker til vrakingen.
– Saken mellom klubben og Gyasi er avsluttet fra vår side. Edwin har vært tilbake på treningsfeltet og det har vært Trond Fredriksen og teamet hans sin fulle beslutning å vurdere om Edwin skulle være med mot Odd, sier han.

– Han har fått sin straff

Også trener Trond Fredriksen benekter at det ligger noe utenomsportslig bak vrakingen.
– Vi har plukket ut den troppen og det laget som vi mener er sterkest til å slå Odd. Toppfotballen er dessverre eksluderende. Vi har ikke funnet plass til ham denne gangen, sier Fredriksen til Eurosport.
– Er det utenomsportslige ting?
– Nei, han har fått sin straff i forhold til det som har skjedd. På lik linje med alle andre konkurrerer han om en plass på laget og i troppen. Denne gangen havnet han utenfor.
Sunnmørsposten hevder likevel at det fremdeles ligger en konflikt og ulmer mellom Fredriksen og hans nederlanske elev, og at Fredriksen er «fortsatt skal være svært misfornøyd med Edwin Gyasi». Den påstanden tilbakevises av Vik.
– Jeg har ikke inntrykk av det. Alle spillerne må kvalifisere seg til laget og vise seg som en del av gruppa. Det gjelder for alle. Men jeg har ikke noen feeling på at det er noe spesielt mellom Trond og Edwin. Vi må være såpass profesjonelle her at alle kan kvalifisere seg for laget på samme vilkår, sier han.
Gyasi har denne sesongen levert tre scoringer og tre målgivende pasninger på 16 starter i Eliteserien. I debutsesongen i fjor viste han seg frem med seks mål og fem målgivende på 18 kamper.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57