Kristiansund-Molde 0-1:
Molde har annonsert at det skal jaktes medalje i årets Eliteserie-sesong. Fredrik Brustads 1-0-scoring sørget for at Ole Gunnar Solskjær og co. startet sesongen med full pott i lokalderbyet mot Kristiansund. Men det var først etter en eventyrlig bom.
Se sammendraget øverst på siden!
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Allerede før to minutter var spilt kunne og burde Brustad sendt gjestene i føringen. En femmeter fra Andreas Linde rant rett gjennom til høyrekanten, men alene med Sean McDermott satte han ballen til side for mål.
– Der skulle det vært 1-0. Det kunne drept mye av entusiasmen til hjemmelaget med baklengs allerede etter to minutter. Det er egentlig en dårlig avslutning, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Etter et kvarters tid spill var det vertenes tur til å forsøke seg. Et innlegg fra Aliou Coly fant Sondre Sørli på bakerste stople, men 21-åringen timet ballbanen dårlig og sendte avslutningen himmelhøyt over.
Sulten hos Kristiansund-spillerne var lett å spore. Hele den første omgangen var preget av knallhard jobbing og offervilje hos Eliteserie-debutantene.
– Det er akkurat sånn du må spille for å få noe med deg på dette nivået. Man er nødt til å kaste seg inn i dueller og gi alt, sa Rekdal.
Vertene senket seg etter hvert litt lavere i banen, og lot Molde styre spillet. Foruten et par småglipper, som de hvitkledde likevel ikke klarte å utnytte, forsvarte hjemmelaget seg godt og holdt gjestene borte fra de store mulighetene.
0-0 til pause var i og for seg et resultat begge lag kunne se seg noenlunde fornøyd med.
– Det er en godt gjennomført bortekamp, uten noen store sjanser mot oss. Vi kunne jo også scoret tidlig, men vi har fortsatt litt å gå på i pasningsspillet og aggressiviteten, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær før lagene sparket i gang andreomgang.

Brustad gjorde opp for seg

De siste 45 startet nesten som de første da Brustad nok en gang skulle få muligheten. Denne gangen gjorde imidlertid den tidligere Stabæk-spilleren ingen feil.
Björn Bergmann Sigurdarson snappet ballen fra Sverre Økland og avanserte noen meter før han sendte avgårde et nydelig innlegg, rett på pannen til Brustad som fikk en enkel jobb med å sende gjestene i ledelsen.

Fredrik Brustad gir Molde ledelsen

– Det må være godt for Brustad som rotet bort den enorme muligheten i førsteomgang. Sigurdarson slår et fantastisk innlegg og det er en meget god heading. Vi kan vel si det er en fortjent ledelse, slo Rekdal fast.
Nå måtte Kristiansund ha mål. Christian Michelsen sendte Jean Alessane Mendy på banen tilfordel for Benjamin Stokke, som hadde hatt en relativt anonym kamp.
Hjemmelaget satte et visst trykk på sine rivaler og kom til flere brukbare muligheter, men ingen blåkledde maktet å overliste Linde i gjestenes bur.

– Godt å være ferdig med denne kampen

Til slutt måtte Michelsen, sammen med rundt 4000 hjemmesupportere på Kristiansund stadion, konstatere at det ble tap i tidenes første Eliteserie-kamp i den lille byen på Nordmøre.
– Det er mye positivt å ta ut fra denne kampen her. Vi hadde mange sjanser som kunne gått inn, men der vi ikke ble straffet i fjor, blir vi straffet i år. Det er deilig å være ferdig med denne kampen nå, for den tar veldig mye fokus. Nå har vi 29 kamper igjen som vi skal hevde oss i, sa Michelsen til Eurosport etter kampslutt.
Kristiansund-trenerens venn og manager-konkurrent Solskjær delte nettopp den følelsen.
– Vi er glad for å bli ferdig med den. Det er det verste du kan få som første kamp. Vi ønsker Christian og guttene alt godt. Men nå har vi fått en god start.
Matchvinneren selv var mest lettet over at han rettet opp i kjempebommen fra førsteomgang.
– Jeg hadde helt klart ikke sovet noe godt i natt om jeg ikke hadde satt den andre muligheten der. Det var deilig å få den. Vi gjør en god kamp og tar tre viktige poeng, sa Brustad til Eurosport.
Slik startet lagene:
Kristiansund: McDermott - Coly, Ulvestad, Hopmark, Gjesdal - Rønningen, Qaka, Økland, Sørli - Bamba,Stokke.
Molde: Linde - Remmer, Gregersen, Gabrielsen, Rindarøy - Brustad, Strand, Sarr, Hestad - Sigurdarson, Svendsen.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31