Molde FK - Aalesund 0-1:
21 kamper hadde det gått. 21 kamper i Eliteserien siden Aalesund hadde slått Molde. Det virket som det var en forbannelse som var umulig å bryte. 14 år med elendighet og ydmykelse i serien, så kom 6. mai 2017. Miraklenes tid var ikke forbi, Aalesund slo storebror Molde på Aker Stadion.
– Dette var veldig deilig, og fortjent, sa en glad matchvinner Mos til Eurosport rett etter kampen.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
– Det har vært 14 år med mye smerte for oss sunnmøringer, nå er jeg en stolt AaFK-trener, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til Eurosport.
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var ikke fullt så høy i hatten etter nederlaget, og var oppgitt over Moldes sjansesløseri.
– Jeg kan ikke klage på innsatsen og jeg kan ikke klage på antall sjanser vi skaper, men jeg tror ikke vi hadde scoret om så vi hadde spilt til i morgen. Som gammel spiss vet jeg at enkelte dager er det bare sånn, sier Solskjær til Eurosport.
(saken fortsetter under videovinduet)

Spreke lovnader

Begge lags spillere kom med lovnader å trøkke til fra start i lørdagens lokaloppgjør mellom Molde og Aalesund. Det løftet ble innfridd. Vi fikk nemlig en Sjanserik og jevn start, der begge lagene var fremme og presenterte seg før fem minutter var spilt.
– Det blir vel neppe 0-0 i denne kampen, utbrøt kommentator Kenneth Fredheim etter den hektiske starten.
Etter ti minutter tok Molde fullstendig over kampen, og skapte flere gode muligheter ved blant annet Eirik Hestad. Men det ville seg ikke for hjemmelaget, som ble mer statiske når det nærmet seg hvilen.

Knallvolley av Mos

Og i det 45. minutt, like før lagene skulle ta pause, smalt det. Mostafa Abdellaoue viste nok en gang sine goalgetteregenskaper, og satte sitt første mål i karrieren mot Molde - og det på en herlig volley fra halvdistanse.
– Hvilken scoring av måltjuven Mos, og det eksploderer på trivunen og benken, skrek Freheim i det ballen traff nettet bak Molde-keeper Andreas Linde.
– Det er rett og slett veldig, veldig godt gjort og vakkert å se på, supplerte ekspert Bengt Eriksen.
(saken fortsetter under videovinduet)

Sjekk Aalesunds kunstscoring!

Drømmetreffet var da også det siste som skjedde før pause.
– Jeg treffer perfekt, det er utrolig deilig. I dag skal det skje, i dag vinner vi, sa Mos til Eurosport i pausen.
Mens Moldes Eirik Hestad var tydelig nedtrykt:
– Vi er ikke der vi skal være, men vi skal komme ut som et nytt lag i andreomgang.

Megasjanse

Og ganske riktig. Bare 30 sekunder ut i andre omgang serverte Hestad en herlig stupheading, men den traff innsiden av stolpen på Aalesund-målet. Dette var midtbanespillerens tredje store mulighet i matchen.
– Skal det ikke lykkes for Hestad i denne kampen, da, spurte kommentator Fredheim.
(saken fortsetter under videovinduet)
Etter kjempesjansen datt Molde ned i igjen, og Aalesund kontrollerte egentlig kampen - mens de truet vertene på kontringer.
– Det ser ut som hele Molde-laget har fått bedøvelse, sa ekspert Eriksen helt mot slutten av kampen.
To minutter før slutt fikk vertene en liten oppvekker, da Björn Bergmann Sigurdarson headet i stolpen etter et hjørnespark. Like etter kom AaFKs Edwin Gyasi alene med Molde-keeper Linde, men den duellen vant sistnevnte. Molde trøkket til på overtid, og fikk et par gode sjanser på Andreas Lie, men Aalesunds sisteskanse spilte til 10 på børsen!
Dermed endte lokaloppgjøret 0-1. Nedturen fortsetter for Molde, mens Aalesund ser oppover på tabellen.
Slik startet Molde: Linde - Remmer, Toivio, Gabrielsen, Rindarøy - Hussain, Gregersen, Aursnes, Hestad - Brustad, Sigurdarson
Slik startet Aalesund: Lie - Arnarson, Ramsteijn, Gretarsson, Kirkeskov - Gyasi, Hoff, Carlsen, Brunstad Fet - Abdellaoue, Veldwijk
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53