Aalesund - Brann 3-3 (1-2)
Kampen mellom Aalesund og Brann hadde det aller meste. To kontroversielle straffer til Aalesund gjorde at Brann-spillerne raste underveis i kampen. Det så likevel ut til at de skulle ta seieren, men Mostafa Abdellaoue kom inn fra benken, ble tomålsscorer og sørget for at det endte 3-3.
Etter kampen ble AaFK-trener Trond Fredriksen konfrontert med den første straffesituasjonen hvor Aron Thrándarson gikk i bakken.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Det er akkurat samme frispark som Sivert (Branns Heltne Nilsen) får gjennom hele kampen der han er smart. Aron er smart der, kommer inn foran, får en dytt i ryggen. For meg er det en klar straffe. Jeg skjønner frustrasjonen til spillerne, sier Fredriksen mens han ser reprisen.
– Men er dette en dytt i ryggen?
– Ja, det kan nå... Litt i..., svarte Fredriksen mens han igjen så reprisen.
– Mener du det?
– Nei. Sorry.
Brann-trener Lars Arne Nilsen, som stod på den andre siden av Eurosports reporter, svarte med å ta Fredriksen i hånden, mens han lo.
– Vi er enige om det. La det gå, humret Nilsen.
Se den humørfylte episoden (saken fortsetter under):

Kjapp Brann-dobbel

Brann trengte definitivt en opptur for å henge med i gullkampen. Fire kamper uten seier har gjort at Lars Arne Nilsens gutter stadig har falt lenger ned på tabellen. Faktisk har ikke Brann vunnet en kamp siden de toppet Eliteserien tidligere i år. Seieren kom mot Stabæk 19. juni. Heller ikke Aalesund kunne vise til en god form og hadde tre strake tap før ferien.
Branns trener sa tidligere i uken at han med tanke på formen den siste tiden i utgangspunktet ville være fornøyd med ett poeng. Jakob Orlov la imidlertid alt til rette for tre poeng da han stanget gjestene i føringen etter 10 minutters spill.
Like etter doblet Bergens-klubben ledelsen. Fredrik Haugen dro til med et skudd fra utenfor 16-meteren og en svak Andreas Lie måtte gi retur. Kristoffer Barmen forstod hva som skjedde før alle andre og pirket inn 2-0.

Tvilsom straffeavgjørelse

Med Aalesund-toppscorer Mostafa Abdellaoue på benken, kunne man kanskje lure på hvordan sunnmøringene skulle svare, men en omdiskutert situasjon var nok til igjen å sette fyr på kampen. Aron Thrándarson fikk tilsynelatende en liten dytt i ryggen i Branns 16-meter. Det var nok til at det ble dømt straffespark.
– Jeg synes ikke det er noe straffespark, mente Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
– For meg er det straffe. Han dytter meg i ryggen og gjør at jeg ikke kan ta ballen. En soleklar straffe for meg, meldte islendingen til Eurosport i pausen.
Dommer Trygve Kjensli er klar på at det var straffe etter å ha sett situasjonen igjen i etterkant.
– Straffe nummer en, slik jeg ser det fra min posisjon, er det to hender i ryggen på Aalesund-spilleren. Det er kanskje ikke den største dytten, men slik jeg oppfatter det der og da er det en dytt i ryggen og han faller. Jeg har skjønt at mange mener det er teatralskt. Det er mulig, men der og da føler jeg det som et straffespark, sa Kjensli til Eurosport.
Den greske nysigneringen Thanasis Papazoglou åpnet målkontoen fra krittet og sørget for at det stod 2-1 halvveis.
– Vi må fortsette med det vi gjorde det siste kvarteret. Den første halvtimen er vi så snille at man nesten ikke skulle tro vi var til stede. Når vi begynner å vinne dueller og begynner å løpe, så blir det bedre. Nå er det kamp igjen, og vi skal slåss for de tre poengene, advarte AaFK-trener Trond Fredriksen til Eurosport før andre omgang ble blåst i gang.
Med rundt 20 minutter igjen av kampen landet et innlegg fra Kasper Skaanes hos Barmen. AaFK-spillerne ropte på hands fordi de mente han brukte hånden til å ta ned ballen, men dommeren lot spillet gå. Barmen var nådeløs og scoret sitt femte mål for sesongen.

Mos-show

Aalesund trengte åpenbart scoringer. Det forstod Fredriksen som satte inn Mos. Spilleren startet for første gang på benken i år, men brukte ikke lang tid på å vise frem frem. 29-åringen gikk i bakken i duell med Vito Wormgoor.
– Det skjer på utsiden først. Spørsmålet er om Mos ikke lener seg vel mye bakover, mente Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
– Totalen her gjør at Brann føler seg fryktelig dårlig behandlet, for ikke å si bortdømt. Jeg er ikke sikker på om (dommer) Kjensli skal legge søndagsturen over Torgallmenningen i nær fremtid, spøkte Eurosports Myhre.
Også i denne situasjonen mener dommeren at han gjorde rett og påpeker at han hørte lite fra begge lag i etterkant.
– Slik jeg ser det blir han holdt over lengre tid og han blir holdt og dratt med innover i feltet. Han fullfører en holding innover i feltet. Da er det straffespark, sier Kjensli til Eurosport.
Mos satte straffen, og like etter ble han tomålsscorer da han utlignet til 3-3. Det ble også resultatet i en thriller av en kamp.

Seksmålsthiller: Brann-stjernene fortvilte da innbytter Mos sikret poeng

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21