Tromsø har hatt en verst tenkelig start på sesongen etter kun én seier på de første seks kampene. Men trenden med dårlige resultater for det nordligste Eliteserielaget startet lenge før denne sesongen.

– Ikke gode nok spillere

Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
For om man tar siste halvdelen av fjorårssesongen var Tromsø helt nederst der også. Kun ti poeng hadde de på de 15 siste kampene av 2018-sesongen. På de siste 21 kampene under Valakaris ledelse har de kun vunnet fire kamper.
– Tabellen lyver ikke. De har et kjempeproblem nå, og i tillegg kommer disse skadene som har dukket opp, sier Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud i programmet Fotballmandag.
LES OGSÅ: Viking-legendens sønn debuterte fra start med målgivende: – Jobbet for det hele livet
Heller ikke Stabæk-kaptein Vadim Demidov synes det ser ut til å være noe tegn på bedring i Tromsø.
– Min mening er at de ikke har gode nok spillere til å spille på den måten de gjør i den fysiske ligaen vi er i, sier han. 32-åringen begrunner det slik:
– Du kan ikke prøve å spille så teknisk på Nadderud og du kan ikke spille med høyt press mot Mjøndalen når de kommer med de tre meter høye trollene sine. Det går bare ikke an. Det er for mye bakkar og berg i den ligaen her til at man kan kose seg ut. Da må man ha utrolig gode spillere, og det tror jeg ikke de har per dags dato, sier Demidov som også kom med et lite stikk til Christian Gauseth som også satt i studio.
Se hele diskusjonen om Tromsø-krisen her:

Spillerne vil beholde Valakari

Til tross for begredelig poengfangst det siste året har ikke spillerne mistet troen. Kaptein Simen Wangberg mener at trenerspørsmålet ikke er et tema.
– Tromsø som klubb skal være utrolig glad for at Simo er i klubben. Han er nytenkende, fotballfaglig veldig dyktig og har sosiale relasjoner til spillerne som gjør han til en god leder, forteller Wangberg.
FIKK DU MED DEG? Adegbenro forundret over at han og Bendtner ble benket: – Utrolig
Heller ikke Valakari er redd for sin egen stilling.
– Jeg liker det vi prøver på å gjøre, og det er opp til andre og ta den beslutningen. Hvis jeg begynner å tenke på det tar det fokus vekk fra det vi må gjøre, og det er å komme ut av trøbbelet vi er i, sier treneren.
Til avisen Nordlys forteller daglig leder i Tromsø at de ikke har tenkt tanken på å fjerne Valakari til tross for ti måneder med dårlige resultater.
– Det er ingen tvil om at han skal være vår hovedtrener i mange år, uavhengig av resultater. Jeg synes det er tåpelig at de spørsmålene kommer, men jeg er klar over at de kommer, sier han.
– Vi kan garantere at vi skal ikke gjøre noe med vår hovedtrener. Vi har nylig signert han på en lang kontrakt. Det er for å skape ro og trygghet i eksempelvis slike situasjoner som dette, sier Høydal til Nordlys.
  • Se Tromsø - Odd på søndag fra kl. 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport pluss. Få tilgang her!
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01