Populære sporter
All sport
Vis alt

Viking-legendens sønn debuterte fra start med målgivende: – Jobbet for det hele livet

Oppdatert 06/05/2019 klokken 22:14 GMT+2

Adrian Pereira fikk sin første kamp fra start i Eliteserien på farens gamle posisjon, venstrebacken. 19-åringen var involvert i begge ender av banen mot Vålerenga.

Adrian Nilsen Pereira

Foto: Scanpix

STAVANGER / OSLO (Eurosport.no):
– Det var kjekt, det er det jeg har jobbet for hele livet. Jeg synes det tok litt tid før jeg kom inn i det, men da jeg gjorde det, fikk jeg vært med mer offensivt, og det er det jeg er god på. Det skjedde mye på siden min, og det var kjekt å spille, sier Pereira til Eurosport.
Viking har vært tvunget til å gjøre endringer i den bakre fireren. Begge midtstopperne som startet sesongen er ute med skader, og mandag manglet også venstreback Rolf Daniel Vikstøl.
Inn på hans plass kom Adrian Pereira til sin første Eliteserie-kamp fra start. Det var på nettopp den posisjonen faren, Thomas Pereira, spilte i en årrekke. Han spilte 431 kamper og scoret ti mål for Stavanger-klubben mellom 1997 og 2009.
Tidligere denne sesongen har unggutten vært ubenyttet reserve i alle kampene utenom serieåpningen. Debuten i Eliteserien kom i siste serierunde i nedrykkssesongen i 2017.
Han klarte seg bra i store periode, med unntak av da han ble lurt av innbytter Devyer Vega i forarbeidet til Chidera Ejukes 1-0-scoring, men to minutter senere var han nest sist på ballen da Tommy Høiland utlignet etter en corner.
– Jeg er fullt klar over at jeg ikke bør la ham komme forbi. Og jeg prøvde egentlig å skyte, men jeg tar den assisten jeg, sier 19-åringen med et smil.
Enda en revansj fikk unggutten da han slo tunnel på nettopp Vega senere i kampen.
– Han klarte seg veldig bra til å være debutant. Han var veldig aktiv offensitvt, og involvert i målet vårt, men så må han lære litt av måten han ble forbigått på da de scoret. Men vi hadde nok folk i feltet der, og de spillerne kunne nok gjort mer, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame