• Onsdag spiller HamKam og Jerv hengekamp i OBOS-ligaen. Se oppgjøret direkte på Dplay fra klokken 18 – sikre deg tilgang her!
Det er noen år siden Eliteserie-publikummet fikk oppleve attraksjonen Kamer Qaka. 25-åringen startet sin karriere på Brandbu før han reiste videre til Vålerenga. Siden han forlot Norge i 2017 har midtbanespillere både debutert for Albanias a-landslag og prøvd seg i det store utland.
Oppholdet i Romania har derimot ikke helt nådd opp til forventingene, og Qaka har slitt med å etablere seg i de tre rumenske klubbene han har spilt i.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
8 TIMER SIDEN
– Jeg har hatt en fin tid i Romania, men det har til tider vært både hardt og travelt. Vi trente stort sett to ganger om dagen, hver eneste dag – også når det ikke var sesong, så det var veldig slitsomt. I tillegg fikk jeg lite tid med familien, sier Kamer Qaka til Eurosport.no.

Fire trenere på seks måneder

Norsk-albaneren ble i juli 2017 hentet til CSM Politehnica Iași før han året etter byttet beite til FC FCSB. I FCSB ble det lite spilletid, og allerede etter to måneder returnerte Qaka til CSM Politehnica Iași. Sommeren 2019 ble midtbanespilleren hentet til nok en rumensk klubb, nemlig CS Universitatea Craiova.
Her hadde 25-åringen opprinnelig kontrakt ut 2023, men kun for få dager siden ble partene enige om å terminere kontrakten.
– Det har vært ganske mange trenere inn og ut av den klubben det siste året. Jeg var vel med på fire trenerbytter på rundt seks måneder, der jeg tidlig fant ut at den siste treneren ikke ønsket å satse på meg. Vi bestemte oss derfor sammen for å terminere kontrakten, forteller Qaka.
Klubben Qaka nettopp forlot, CS Universitatea Craiova, leder Liga I etter seks spilte runder. Laget fra byen Craiova står med full pott og 18 poeng, seks poeng foran Qakas andre klubb i Romania, FC FCSB.

– Jeg har savnet Norge

I Norge har Kamer Qaka etablert seg i en rekke klubber. Som 17-åring dro midtbanespilleren fra Vålerenga til Raufoss, før ferden fikk videre til Hønefoss, Sarpsborg 08 og Kristiansund. I tillegg har Qaka spilt på en rekke aldersbestemte landslag for Norge, før han i 2017 valgte å spille for det albanske landslaget.
Idet Eurosport snakker med 25-åringen på telefon, er det kun en liten time siden han landet på Gardermoen. Nå ser Qaka gjerne for seg en retur til norsk fotball.
– Ja, det hadde vært kult. Økonomisk sett er det ikke noe som haster, og det er ikke sånn at jeg sitter rak og venter på en telefon, men det hadde vært veldig gøy å kunne spille fotball i Norge igjen, sier midtbanespilleren.
– Hva er grunnen til at du nå ønsker å returnere til Norge?
– Jeg har rett og slett savnet Norge, ler Qaka, før han fortsetter:
– Hovedgrunnen er at jeg ønsker å tilbringe mer tid med familien. Jeg har blitt pappa, og datteren min skal snart begynne i barnehagen, så da er det fint å bo her i Norge.
Norsk-albaneren erkjenner at det er en annen Kamer Qaka som nå returnerer til Norge, sammenlinget med han som dro i 2017.
– Jeg kjenner selv at jeg har vokst veldig i utlandet, spesielt som person. Etter at jeg ble pappa har jeg blitt mye roligere og balansert, sier han videre.

Vært i kontakt med Kristiansund

Kamer Qaka storspilte for Kristiansund da laget fra nordmøre rykket opp til Eliteserien i 2016. Ifølge Qaka selv, har det vært en dialog med KBK om en mulig retur til Møre og Romsdal.
– Jeg har snakket med dem den siste uka, både med Kenneth (Leren, sportslig leder, journ.anm) og Christian (Michelsen, journ.anm), men det har ikke blitt noe av foreløpig. De måtte ha spillere ut, noe de ikke klarte i tilstrekkelig grad, og derfor ble det ikke noe av denne gangen, men jeg har vært veldig åpen på at det er noe jeg kunne tenke meg, forteller Qaka til Eurosport.no.
Spillere som står uten kontrakt har frist fram til fredag 9. oktober for å finne seg en ny klubb. Gjør de ikke dette, må de vente til neste vindu for å flytte på seg. Det var Tidens Krav som først omtalte at Kamer Qaka nå er bosman-spiller.
Kamer Qaka forteller at han ikke stresser med den fristen.
– Det er ikke noe jeg tenker veldig mye på egentlig. Jeg fikk en sluttpakke da jeg terminerte kontrakten min i Romania, så økonomisk sett går det fint å vente til neste vindu. Samtidig har jeg jo lyst til å spille fotball på fast basis, men det er ikke sånn at jeg sitter og venter på en telefon, forklarer den tidligere KBK-spilleren.
– Er norsk fotball det eneste alternativet ditt nå?
– Man vet aldri i fotballen. Om det dukker opp et godt tilbud i en utenlandsk klubb, så skal jeg selvfølgelig se på det, sier en småkryptisk Qaka.
Sett denne?

Her kjempet AaFK-treneren mot klokken like før vinduet stengte: – Vent litt, la meg sjekke

Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
8 TIMER SIDEN