MADRID (Eurosport.no): Han kan saktens håpe, Vincenzo Montella, at den utenomjordiske ikke er påskrudd lørdag kveld – for 2-2-kampen for tre uker siden sitter friskt i minnet til alle som følger Sevilla tett.
  • Se Barcelona-Sevilla på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag fra kl. 20.30!
Den kvelden spilte laget fra Andalucia en strålende kamp og ledet 2-0 til det gjenstod få minutter. Så våknet den lille argentineren.
Supercopa de España
Barcelona videre til finalen etter straffekonk med fem bom
13/01/2021 KLOKKEN 22:45
– Det var da han begynte å få til ting at alt endret seg i den kampen. Det mest kompliserte for Sevilla er å stoppe Messi – så laget må være veldig konsentrerte om bevegelsene hans, sier Roberto Arrocha fra lokalavisa ABC Sevilla til Eurosport.
Vi er begge til stede på lagets pressekonferanse på nybygde Wanda Metropolitano like utenfor Madrid sentrum. Foruten spørsmål om betydningen av finalen, er de spanske journalistene opptatt av én ting: Hvordan Sevilla skal stanse verdens beste fotballspiller.
– Han er fra en annen galakse og vi håper han ikke er her på jorda i morgen, flirer Vincenzo Montella innledningsvis.
Før han fortsetter i en mer alvorlig tone:
– Men ja, det er vanskelig å stoppe ham – så vi må hindre ham i få ballkontakt. Med maksimal konsentrasjon i 90 minutter er det mulig, mener italieneren.
Han får støtte av venstreback Sergio Escudero.
– Når man presser ham er det ekstra tøft fordi han kan finne på alt mulig, så nøkkelen er å stoppe ham fra å få ballen.
At pressekonferansen dagen før finalen handler om Messi er temmelig forutsigbart, men faktum er at kampen betyr ekstra mye for Sevilla grunnet lagets ujevne sesong - der man blant annet har gått på uvanlig mange braktap.
Bare sjekk denne rekka:
1-5 Spartak Moskva (b)
0-4 Valencia (b)
0-5 Real Madrid (b)
3-5 Betis (H)
1-5 Eibar (b)
2-5 Atletico (H)
0-4 Celta (b)
– Jeg vet at Sevilla ikke kommer til å gå på et lignende stortap, i de kampene du nevner har det vært mentale utfordringer. Nå vet spillere som Steven N’Zonzi, Pablo Sarabia og Ever Banega at de skal spille en av sine viktigste kamper i livet. Så 0-5 er umulig – håper jeg, smiler lokalavisjournalist Arrocha.
Det mentale er også fokus på duoen på podiet på pressekonferansen.
– I kamper som i morgen er hodet sterkere enn beina, det fysiske er underordnet. Vi har jobbet hele sesongen for å nå så langt vi kan i Champions League. Alt har ikke gått perfekt til nå, men hvis vi vinner i morgen er vi tilbake i Europa neste sesong, sier Escudero.
– Vi har gitt bort mange poeng i La Liga, men nå har vi en god sjanse til å vinne over et formidabelt lag og kvalifisere oss for Europa League neste sesong. Det er det vi tenker på før morgendagen, sier Montella.
Italieneren fremstod med ro og selvtillit fredag kveld, men dette kan være finalen som avgjør den tidligere storscorerens framtid.
I en skuffende ligasesong har laget gått på en voldsom formdupp, og står med tre fattige poeng på de seks siste ligakampene. Det har gjort at erkerival Real Betis har gått fra å være åtte poeng bak – til sju poeng foran.
Etter oppturen da laget slo ut Manchester United på Old Trafford har ikke Sevilla vunnet en eneste kamp, og røk med 1-2 sammenlagt mot Bayern München i kvartfinalen i Champions League.
For Sevilla er denne kampen mer enn en finale, for laget har hatt masse problemer i La Liga denne sesongen. Hvis Montella taper i morgen får han ikke fortsette i jobben
– Så for ham er kampen spesielt viktig?
– Ja, særlig for ham. For hvis Montella ønsker å fortsette i jobben må han vinne i morgen. Så enkelt er det, sier Arrocha.
Supercopa de España
Snudde og vant dramatisk semi – VAR-annulleringer, perler og temperatur
09/01/2020 KLOKKEN 21:12
Supercopa de España
Suarez før troféjakt: – Ingen unnskyldninger
09/01/2020 KLOKKEN 09:59