Populære sporter
All sport
Vis alt

Siste tittelmulighet for Barcelona

AvNTB

Oppdatert 27/05/2017 klokken 16:50 GMT+2

Barcelona skal lørdag redde stumpene av sesongen i det som blir spansk fotballs farvel med Vicente Calderon.

Luis Suarez et Lionel Messi

Foto: Getty Images

Atletico Madrids mangeårige hjemmearena er vertskap for årets spanske cupfinale. Der skal Barcelona forsøke å ta sesongens første tittel mot Alaves.
Luis Enrique tar farvel som trener for den spanske fotballstorheten med lørdagens kamp. Spanjolen ga tidlig beskjed om at han gir seg i klubben etter årets sesong. Noen erstatter er inntil videre ikke på plass, men Ernesto Valverde er et hett navn.
Valverde, som nylig trakk seg nylig som Athletic-trener, spilte for Barcelona fra 1988 til 1990.

Må redde stumpene

Den katalanske fotballgiganten har en skuffende sesong bak seg. I ligaen ble det sølv bak erkerival Real Madrid, og i mesterligaen ble det exit i kvartfinalene. Det er langt unna der klubben til Lionel Messi ønsker å være.
Med seier lørdag reddes deler av æren.
– Selv om dette kan kalles det minst betydningsfulle av alle trofeer, er det fortsatt en tittel vi kan ta, sier midtbaneveteranen Andrés Iniesta.
– Dette gir oss muligheten til å avslutte sesongen med en opptur, tilføyer han.
Barcelona har vunnet den spanske cupen de to siste sesongene. Dermed kan klubben lørdag gjøre reint bord i turneringen i Luis Enriques tid som trener.

Uttakstrøbbel

Barca-sjefen har samtidig utfordringer rundt laguttaket foran sesongens siste kamp. Både Luis Suárez og Sergi Roberto er suspenderte etter å ha blitt utvist i semifinaleduellen med Atlético Madrid i februar.
Det er ventet at Paco Alcacer får en sjelden sjanse i angrepet, mens den argentinske veteranen Javier Mascherano kan bli benyttet som høyreback. Sistnevnte sliter riktignok med en lårskade og kan miste finalen.
Vicente Calderon har i mer enn 50 år huset Atletico Madrids hjemmekamper. Etter årets sesong rives den ærverdige arenaen. Atletico flytter neste sesong inn i klubbens nye storstue i en annen del av den spanske hovedstaden.
Klubbens nye hjemmebane har plass til 70.000 tilskuere, 15.000 flere enn på Vicente Calderon. Fra neste uke er sistnevnte historie som fotballarena.
(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame