Returkampen i Copa Libertadores-finalen mellom Boca Juniors og River Plate vil bli spilt utenfor Argentina. Det bekrefter det søramerikanske fotballforbundet CONMEBOL på Twitter.
Kampen skulle opprinnelig vært spilt lørdag, men på grunn av at Boca Juniors' lagbuss ble angrepet av River Plates supportere før kampen ble oppgjøret utsatt. Flere av Boca Juniors' spillere fikk kuttskader. Planen var først å gjennomføre kampen søndag, men heller ikke da ble kampen spilt. CONMEBOL har også opprettet disiplinærsak mot River Plate etter angrepet.
CONMEBOL Libertadores
Slo tilbake og senket byrivalen i Libertadores-finalen
09/12/2018 PÅ 22:28
Nå skal finalen gå av stabelen enten 8. eller 9. desember. Selv om finalen skal spilles på nøytral grunn, trolig i Paraguay, er ikke Boca Juniors fornøyde med utfallet.
– Vi aksepterer ikke å spille kampen. I 2015 ble ble vi diskvalifisert for det samme. Det er en presedens for hva vi har bedt om og vi venter rolig på utfallet fra komiteen, sier Boca-president Daniel Angelici til pressen.
Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud synes det er synd at kampene må spilles utenfor Argentina. Både for argentinsk fotball, men også for fansen.
– Først og fremst er det fryktelig synd å bli snytt for den fotballfesten, den fantastiske rammen de supporterne skaper. Det er et fåtall av idioter som ødelegger for dette. Stort sett er det fantastisk stemning rundt disse kampene. De kan få en god ramme rundt disse kampene i Paraguay også, men det er en del mennesker som vil bli snytt for denne festen.
– Det er også spesielt at det var siste gangen det skulle være dobbeltkamper i finaleserien. At de ikke klarer å gjennomføre kampen vil være en skamplett for argentinsk fotballhistorie. De skulle gjennomføre tidenes fotballfest og vise at de har kommet lengre frem i argentinsk fotball. Tidligere har det vært mye bråk, nå stryker de på mange måter det som var den viktige eksamen, fortsetter Tosterud.
Den første kampen endte 2-2. Også den ble utsatt på grunn av dårlig vær i Buenos Aires.
CONMEBOL Libertadores
Copa Libertadores-finalen skal spilles i spansk storstue
30/11/2018 PÅ 07:43
CONMEBOL Libertadores
Krever Copa Libertadores-tittelen uten kamp
28/11/2018 PÅ 10:13