Oppdatert 29/11/2023 klokken 23:00 GMT+1

Hele seks forskjellige målscorere da Martin Ødegaard ledet Arsenal til storseier i Champions League.

Martin Ødegaard etter en vakker helvolley i Champions League onsdag kveld.

Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play.
Arsenal står med tolv poeng etter fem spilte kamper. PSV er nærmest med fire poeng mindre, og London-klubben er dermed klar for avansement til cupspillet som gruppevinner.
PSV er også videre til åttedelsfinalen.
Ødegaard kronet en forrykende førsteomgang fra rødtrøyene på engelsk jord. Nordmannen dukket opp i feltet og hamret inn 5-0-scoringen på hel volley ett minutt på overtid av den første omgangen.
Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Jorginho bidro også med scoringer i målfesten i England. Jesus, Saka og Martinellis scoringer kom i henholdsvis 21., 23., og 27. minutt og sørget for at det siste som var av spenning i kampen, forsvant.
Spesielt 2-0-scoringen var vakker. Jesus vendte bort to motstandere med en frekk skuddfinte før han bredsidet ballen inn i nettet.

Revansje

Med seier revansjerte Arsenal også 1-2-tapet mot samme motstander tilbake i oktober.
Klubbens forrige kamp i en utslagsrunde i mesterligaen var i 2017. Da røk de ut i åttedelsfinalen mot Bayern München.
I Spania vendte PSV til seier mot Sevilla i samme gruppe. Det betyr at PSV også er videre til åttedelsfinalen. Lens kan komme opp i samme poengsum, men de taper da på innbyrdes oppgjør mot PSV.
Sergio Ramos (scoring i det 24. minutt) og Youssef En-Nesyri (47. min) så ut til å sikre Sevillas første seier i årets mesterliga, men Lucas Ocampos skapte spenning igjen da han fikk sitt andre gule i det 66. minutt.

Overtid

Ismael Saibari scoret umiddelbart etterpå, før Nemanja Gudelj satte ballen i eget nett snaue ti minutter før slutt.
To minutter på overtid nikket Ricardo Pepi inn 3-2, og PSV satt igjen med samtlige tre poeng fra oppgjøret.
PSV klatrer opp på andreplassen i gruppen før ferdigspilt femte runde. Verken Sevilla eller Lens har lenger mulighet til å ta seg videre.