Populære sporter
All sport
Vis alt

Haaland med oppsiktsvekkende avsløring: – Jeg har sluttet med det

Carl Henning Biørnstad

Publisert 10/06/2023 klokken 10:27 GMT+2

I et intervju med britiske BT Sports dreier målmaskinen Erling Braut Haaland ut om overgangen til Manchester City, lørdagens Champions League-finale og det utrolige målsnittet. Der avslører han at han aldri ser på motstanderen før kamper.

STILLE FØR STORMEN: Erling Braut Haaland og resten av Manchester City ankommer Istanbul, der lørdagens Champions League-finale skal avholdes.

Foto: Getty Images

Førstkommende lørdag skal Erling Braut Haaland krone en vanvittig debutsesong i Manchester City med Champions League-finale mot italienske Inter på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul.
– Vi må prøve å gjøre det samme som vi har gjort hele denne sesongen. Vi kommer til å ha mye ball, så vi må bare skape mye foran boksen. Jeg kommer til å være innenfor sekstenmeteren og prøve å score en «tap in». Det hadde vært gøy, sier Haaland i et eksklusivt intervju med britiske BT Sports.
Jærbuen kan ende opp med «The Treble» i sin første sesong som lyseblå, etter at laget fra Manchester både vant Premier League og sikret FA Cup-trofeet tidligere i vår.
picture

MESTERE: Erling Braut Haaland løfter Premier League-trofeet etter kampen mot Chelsea på Ethiad stadion.

Foto: Getty Images

Kjenner på presset

Men det er ingen tvil om at det gjeveste av det gjeve finner sted i Tyrkia på lørdag.
Manchester City har aldri før vunnet Champions League. Pep Guardiolas og co. var derimot svært nære i finalen i 2021, men tapte kampen mot Chelsea etter at Kai Havertz scoret oppgjørets eneste mål.
Jakten på Champions League-trofeet har pågått i lang tid for Manchester City, og dette var også en stor grunn til at Guardiola hentet målmaskinen til Ethiad.
– Kjenner du på et press før finalen?
– Det er alltid et press der, selvfølgelig. Det har det vært helt siden jeg signerte for Manchester City. Det har hele tiden handlet om å snu det om til noe positivt og prøve å nyte selve spillet til det fulle, svarer han på spørsmål fra tidligere Manchester United-helt og nå BT Sports-ekspert, Rio Ferdinand.
Nordmannen legger ikke skjul på at suksesstreneren Pep Guardiola var en stor grunn til at Bryne-gutten endte opp i Manchester City.
– Folk kan si ditt og datt om Pep, men for meg er han den beste treneren i verden. Bare det å få oppleve å trene med han og jobbe med han over tid var noe som spilte inn da jeg skulle velge klubb. Manchester City og Pep gitt oss en helt utrolig fotball de siste sesongene, og jeg hadde veldig lyst til å bli en del av det prosjektet, meddeler Haaland.
picture

GOD STEMNING: Erling Braut Haaland og Pep Guardiola i hyggelig passiar under FA Cup-semifinalen mot Sheffield United.

Foto: Getty Images

Sjettemann

Med seier i finalen blir Erling Braut Haaland den sjette norske herrespilleren i historien som løfter det ikoniske trofeet. Henning Berg (Manchester United), Ronny Johnsen (Manchester United), Steinar Pedersen (Borussia Dortmund), John Arne Riise (Liverpool) og Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) har alle vunnet turneringen.
På kvinnesiden har Ada Hegerberg (Lyon), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Andrea Norheim (Lyon) og Ingvild Stensland (Lyon) også vunnet Champions League.
Men målsnittet til nordmannen i Manchester City kan ingen i toppfotballen «matche». Haaland står med utrolige 52 mål på 52 kamper denne sesongen, noe som gjør han til toppscorer i både Premier League og Champions League.
– Ser du på deg selv som den beste «nieren» i verden?
– Jeg tenker at det er viktig å snakke opp seg selv, men til syvende sist er det ikke opp til meg å bedømme om jeg er den beste eller ikke. Jeg vet hva jeg har gjort så langt denne sesongen. Det er fortsatt en kamp igjen denne sesongen, så jeg har beina godt plantet på jorda. Jeg kommer ikke til å svare direkte på det spørsmålet, men jeg er nok en av dem, svarer Haaland med et smil om munnen.
Så du denne? Saken fortsetter under.
picture

Ruud med Haaland-stikk til norske journalister

Avslører

I intervjuet med Rio Ferdinand og BT Sports kommer nordmannen også med en oppsiktsvekkende avsløring. Han ser nemlig stort sett aldri på andre kamper, verken sine egne i reprise eller andre lag.
– Jeg ser egentlig ikke på kampene mine. Jeg tenker alltid på neste kamp, og tenker sjeldent på de eventuelle feilene jeg gjorde i forrige kamp. Jeg gjorde det mer da jeg var yngre, men da jeg begynte å overtenke, så sluttet jeg med å tenke så mye på kampene jeg hadde spilt. Alt handler om å angripe den neste, forklarer Haaland.
– Ser du det ikke opp på motstanderne dine før kamper?
– Jeg ser ikke på andre kamper, skal jeg være ærlig. Jeg tenker på hva som kommer til å skje, ikke hva som har skjedd, svarer han videre.
Som en del av Warner Bros. Discovery har Eurosport og BT Sports et redaksjonelt samarbeid.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame