Populære sporter
All sport
Vis alt

Fire kamper unna Champions League-gruppespill: – Vi er veldig godt rustet

Even Lübeck

Publisert 03/08/2022 klokken 08:51 GMT+2

Bodø/Glimt er en sammenlagtseier over Zalgiris unna å være to kamper unna et historisk Champions League-gruppespill. Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud mener Glimt er store, store favoritter mot den litauske klubben.

Bodø/Glimt

Foto: NTB

  • Se Bodø/Glimt - Odd lørdag fra klokken 15:30 på Eurosport Norge og discovery+
– Vi er inne i en god stim nå og vi kjenner at ting flyter for oss. Da er det naturligvis gøy å spille fotball. Vi ser nå at den jobben vi har gjort på treningsfeltet viser seg i form av prestasjoner på banen, og det er bra. Vi er veldig godt rustet foran disse to kampene, sier Glimt-spiller Hugo Vetlesen til Discovery i forkant av onsdagens hjemmeoppgjør mot litauske Zalgiris.
Han er likevel klar i sin sak:
– Det blir to veldig tøffe kamper. De er litt som de fleste europeiske lag - flere gode enkeltspillere med mye kvaliteter offensivt. Det blir viktig å få med seg noe fra Aspmyra for vår del, også kan vi kontre når vi møter dem borte.
Vetlesen har ikke lagt mye krefter i det som eventuelt skjer etter de to kampene mot Zalgiris.
– Jeg har egentlig ikke sett på hvordan det blir ved en eventuell seier og Champions League-gruppespill og alt det der. Vi har fullt fokus inn mot Zalgiris-kampene og tar en kamp av gangen.

– Går inn som ganske store favoritter

Zalgiris er et lag Glimt kjenner godt. I 2020 slo Glimt litauerne ut av Europa League-kvalifiseringen med 3-1, mens det for ett år siden ble Conference League-gruppespill for Glimt sin del etter 3-2 til gultrøyene sammenlagt i den avgjørende runden før gruppespillet.
– Sjansene for å gå videre er veldig store. De går inn i kampene som ganske store favoritter, det er det ingen tvil om. Jeg tror de takler det å være store favoritter veldig bra. Nå er Conference League-gruppespill i boks, så de kan jo senke skuldrene litt. Det finnes ingen grunn for å mistenke Glimt-gutta for å ikke være motiverte. Det som ligger i potten er gratis motivasjon, sier Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud.
– Forhåpentligvis kommer Glimt til å gjøre jobben i Bodø på onsdag. De feide jo Linfield av banen med 8-0, og selv om de møter et bedre lag nå, bør det være gode muligheter for å legge et godt grunnlag. Mye bør være gjort etter kampen onsdag.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ler av Discoverys spørsmål: – Hvis du ser på Zlatan

Ute av kampform?

Samtidig sjokkerte Zalgiris hele fotball-Europa da de slo ut Malmö sist runde. Det gjorde at Milos Milojevic fikk sparken dagen etter.
– Det var jo veldig overraskende, men det har gitt Zalgiris veldig med selvtillit. Samtidig mener jeg Glimt bør være like store favoritter mot Zalgiris som det Malmö var. Glimt har en kjempemulighet til å være to kamper unna Champions League-gruppespill, men det er en viss fallhøyde her. Og om Glimt taper blir det lagt merke til i fotball-Europa, siden de begeistret så mange sist sesong.
Der Glimt har spilt seks kamper siden 13. juli, har Zalgiris bare spilt de to kampene mot Malmö. Positivt for Glimt, mener Bø Tosterud.
– Det er alltid gunstig å spille tellende kamper og være i god form, som Glimt er. Det har vært mange kamper og kommer til å bli mange kamper, så foreløpig ser det ut til å gå greit. Men jeg tror de kommer til å merke slitasjen på lenger sikt. Faren for skader er stor med så mange kamper og såpass lite rullering.

Kan Salvesen bli en joker?

Bodø/Glimt vil spille den første playoff-kampen hjemme på Aspmyra 16. eller 17. august, med returoppgjør i enten Bulgaria eller Kroatia 23. eller 24. august.
Det må Glimt klare uten toppscorer Victor Boniface, som har notert seg for fem mål på fire kvalikkamper så langt, samt seks mål i Eliteserien. Han er solgt til belgiske Royale Union SG, mens Lars-Jørgen Salvesen har kommet inn Aspmyra-portene fra Strømsgodset.
Bø Tosterud tror Salvesen kan gå inn og være en faktor med en gang.
– Det tar litt tid før han er en skikkelig Glimt-spiller, men jeg ser ingen grunn til at Salvesen ikke skulle bidra med en gang med så mange gode lagkamerater rundt seg. Jeg tror også at Glimt selv føler de kom styrket ut av den overgangssagaen der, for de var nok ikke særlig fornøyde med press-spillet til Boniface.
Trener Kjetil Knutsen meldte tirsdag at både Brede Moe, Ulrik Saltnes og Runar Espejord er klare til å spille fra start onsdag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame