Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor frykter «alle» Glimt-motstanderens hjemmebane

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 17/08/2022 klokken 14:09 GMT+2

Dinamo Zagrebs hjemmebane, Maksimir stadion, ses på som et mareritt å gjeste og regnes som en av de skumleste i verden.

Dinamo Zagreb fans

Foto: NTB

  • Se Bodø/Glimt mot HamKam lørdag klokka 18 på discovery+
Glimt kan få et ordentlig ublidt møte med Maksimir stadion i Zagreb onsdag 24. august. Bleacherreport har kåret Dinamo Zagrebs hjemmearena til den 7. tøffeste stadion i verden, uansett sport.
– Det tar ikke lang tid før man kjenner på fiendtligheten til fansen på Maksimir. Dinamo Zagreb og det kroatiske fotballandslaget har en enorm fordel over motstanderne på hjemmebanen sin, skriver de.
Det var riktignok kun 13.000 tilskuere som tok turen til Maksimir da Zagreb møtte Ludogorets i forrige runde. Men skal vi tro kroatisk presse, vil de over 30.000 setene være fylt opp når Glimt kommer på besøk.
picture

Gauseth oppsummerer: Nådeløse Glimt, trøndersk spiderman og tvilsomt laguttak

Zagrebs fans har også et rykte på seg for å være av den galeste sorten. I en kamp mot serbiske Røde Stjerne brøt det ut en masseslåsskamp mellom Zagrebs «Bad Blue Boys» og Røde Stjernes «Delje».
Slåsskampen blir av mange sett på som den symbolske starten på balkankrigen på 1990-tallet, hvor Kroatia, Bosnia og andre tidligere jugoslaviske republikker ble uavhengige.
Glimt har en 1-0-ledelse fra første oppgjøret på Aspmyra. Vinneren av dobbeltoppgjøret er klar for gruppespillet i Champions League. Taperen går inn i gruppespillet i europaligaen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame