City til semifinale etter Haaland-mål − Aursnes scoret for Benfica

Oppdatert 19/04/2023 klokken 23:34 GMT+2

Erling Braut Haaland var høyt og lavt i returoppgjøret mot Bayern München med mål og straffebom. Andreas Schjelderup fikk sin Benfica-debut i Champions League da Fredrik Aursnes scoret.

MUNICH, GERMANY - APRIL 19: Erling Haaland of Manchester City celebrates after scoring the team's first goal during the UEFA Champions League quarterfinal second leg match between FC Bayern München and Manchester City at Allianz Arena on April 19, 2023 in

Erling Braut Haaland scoret da Manchester City og Bayern München spilte uavgjort 1-1 i returoppgjøret onsdag. City vant 4-1 sammenlagt og er klar for semifinale, der de møter Real Madrid.
City kom til München med ti strake seirer i ulike turneringer, men viktigst av alt: 3-0 fra det første oppgjøret. Det så City ut til å trenge i den første omgangen. Hjemmelaget var farligst frampå, men klarte ikke å få scoringen som kunne satt fart på kampen og håpet om avansement.
Haaland kunne også ha satt spikeren i kista fra krittmerket, men bommet. Det var jærbuens første miss på to år. I seniorkarrieren har han 33 mål og tre bom.
Jærbuen danset seg så forbi Bayern-forsvaret og satte inn 1-0 etter 56 minutter. Da var kampen i realiteten over for det tyske storlaget.
Joshua Kimmich satte inn 1-1 på straffespark etter en ny hands i feltet. Det endte med en frustrerende kveld for Thomas Tuchel, som på tampen ble sendt av banen med rødt kort.

Ronaldo?

Haaland står med 48 mål i ulike turneringer denne sesongen. Det er allerede rekord for en Premier League-spiller i én sesong. Rekordene har stått for fall etter overgangen fra Borussia Dortmund.
Haalands mål var hans 14. på de siste seks kampene.
City-spissen er toppscorer i mesterligaen med tolv mål. I 2013/14-sesongen scoret Cristiano Ronaldo 17 mål i mesterligaen. 22 år gamle Haaland har potensielt tre kamper på å tangere portugiseren.
Haaland ble tatt av banen etter 83 minutter. Han har bare stått 90 minutter i to av sine åtte kamper i CL denne sesongen.

Inter klar for byderby i CL-semifinalen

Fredrik Aursnes utlignet borte mot Inter med en vakker nikk og ble senere nektet en straffe som så klar ut, men Benfica er ute av mesterligaen etter 3-3.
Benfica hadde en stor oppgave foran onsdagens returkamp i Milano etter 0-2-tapet på hjemmebane, og den ble enda større da Nicolò Barella på vakkert vis skrudde inn 1-0 for Inter før kvarteret var spilt.
I en offensiv kantrolle bidro Aursnes til å tenne håpet for Benfica. I det 38. minutt ble Rafa Silva spilt fram på høyresiden og slo et fint innlegg inn i midten. Der vant Aursnes i lufta mot Denzel Dumfries og nikket ballen utakbart inn i lengste hjørne.
Aursnes ble for øvrig flyttet fra sin rolle som offensiv venstrekant etter et bytte og avsluttet som høyreback. De siste minuttene var det to nordmenn på banen, etter at Andreas Schjelderup ble byttet inn til sin mesterligadebut.