– Jeg håper så mange som mulig får det med seg. Jeg ville jo møte Molde, for jeg vil jo at mange skal få med seg hva jeg driver med i Ungarn. Det er forståelig at ikke alle følger med på ungarsk fotball, det hadde jeg nok ikke gjort selv heller, sier han på telefon til Eurosport.no.
– Jeg vet at familie og venner og folk jeg kjenner i Drammen ser kampen. Så er det sikkert mange andre som lurer på hva slags nivå det laget mitt egentlig er på, og det blir vel interessant for dem å se.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Norske spillere som går til litt mindre kjente ligaer har diskutabelt en tendens til å bli litt glemt med tiden. Nå ønsker Nguen å vise seg fram for Fotball-Norge for første gang etter han forlot Strømsgodset etter 2018-sesongen.
– Det har vært en lang reise for meg fram til der jeg er nå, så jeg gleder meg til å vise meg fram for publikummet hjemme i Norge.
Han er sterk i troen på at Champions League kan sikres over to kamper mot Molde. Europa League er uansett i boks - uavhengig av resultat.
– Av personlig erfaring har ikke jeg blitt skremt av nivået som er blitt vist i Champions League-kvalifiseringen, så begge lag bør ha muligheter her, sier han.

Har tatt en sentral rolle

Analyse har, som vanlig, blitt brukt i forberedelsene til kampen. Men laget fra Budapest har en fordel i å ha Tokmac Nguen på laget. Han har nemlig brukt all kunnskapen han har om norsk fotball og Moldes enkeltspillere til å hjelpe laget i forberedelsene.
– Rollen min er blitt å minne gutta på at dette er et veldig godt lag. Særlig på hjemmebane hvor de er veldig gode offensivt. I mine øyne har Molde vært det laget som har vært best i Norge de siste årene, sier han og fortsetter:
– Jeg har snakket om enkeltspillere og forklart gutta hvordan de bygger opp spillet mitt. Så har jeg minnet dem på hvilke spillere man skal være forsiktige med. De har både Eikrem og dødballfoten til Ulland. Så er det Hussain og Aursnes på midten der. Det er mange der og et veldig godt lag.
Kampen blir også spesiell av andre årsaker.
– Jeg har noen gode kompiser der, og det gjør at kampen er litt mer spesiell enn en vanlig en. Ulland og Ohi er jo begge gode venner av meg som jeg snakker mye med. Ulland snakker jeg med så å si hver dag, så det blir jo litt spesielt, sier han og ler.

Vil ikke kalle Ferencváros favoritt

Selv om han kan fortelle om et ungarsk lag med en voldsom selvtillit om dagen, mener han ikke Molde skal frykte dem.
– Hadde jeg vært i Molde, så hadde jeg ikke gått inn i denne kampen med noe frykt. Det bør de virkelig ikke gjøre, for de er et godt lag.
Mind games eller ikke - Nguen er varm i omtalen av de regjerende seriemesterne.
– Vi har jo prestert bra i Ferencvaros, men så er det jo sånn at begge står her og kniver om Champions League. Så noe riktig har de gjort, sier han lurt.
Europa-spill kan bli det mest interessante denne sesongen for Molde:

Molde-treneren er krystallklar: – Gulldiskusjonen er lagt død

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33