Supportergruppen til Dinamo Zagreb, Bad Blue Boys, har et frynsete rykte på seg for å lage bråk der de drar.
Flere ganger tidligere har de vært i Norge. Mot Brann i 2007 kom det overskrifter om at de hadde stjålet fra mange butikker, og at de ble fraktet ut av landet med én politimann som passet på hver person. Det var etter at de hadde tilbragt noen dager på celler.
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25
Da de besøkte Skien for å spille mot Odd for to år siden måtte politiet ta mange hensyn, og enkelte utesteder holdt blant annet stengt den dagen for å unngå bråk.
Det dårlige ryktet til ultrasgruppen gjør at også Trondheim-politiet har forberedt seg. De sendte nemlig politimenn ned til Zagreb under bortekampen til Rosenborg for å innhente informasjon om de som skal komme til Norge på tirsdag.
– At det kan komme elementer fra motpartens supportergruppe med historikk på voldelig virksomhet kan være. I denne typen kampen stilles det noen krav. Vi har hatt egne politimennesker ned til Zagreb på første kamp for å se hvordan den gikk seg til og for å få opplysninger om supportergruppen og risikoen rundt at de kommer hit, sier Torkjel Rendal, som er seksjonsleder for forebyggende og patrulje ved sentrum politistasjon i Trondheim.
Rosenborg signerte ny spiss denne uken. Saken fortsetter etter videoen:

Rosenborg har iverksatt tiltak

Rendal forteller at studieturen til Kroatia kom godt med.
– Vi hadde politifolk der nede for å få nødvendig etterretning rundt motparten og for å høre hva deres politi har av oppysninger og hvor mange de tror vil komme hit. Det har både vi og RBK brukt for. Det hadde stor betydning for oss, sier han.
Også daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, kan fortelle at de har fått mye god info ut av besøket.
Hun omtaler supportergruppen som «noen av Europas verste supportere» og sier at det kommer et par hundre fra Kroatia når returoppgjøret går av stabelen på tirsdag kveld.
– Det er jo mye snakk om supporterne til Dinamo Zagreb. De er beryktede, men vi tar alle forholdsregler for vi vil at alle skal føle seg trygge på Lerkendal. Så det er mye ekstra arbeid. Blant annet for å sjekke hvem som kommer og hvor de skal sitte. Vi kommer til å sette opp noen ekstra gjerderog har noen felter som er tomme rundt dem, sier Dyrhaug til Eurosport.
Hun kan også legge til at i tillegg til samarbeidet med det lokale politiet så har de kontakt med kroatisk politi for å ha oversikt over gjengen som tar turen fra balkan til Lerkendal.
Hverken Dyrhaug eller Rendal forventer bråk og de håper å kunne gjennomføre kampen helt uten at det skal være ubehagelig for noen å være på stadion.
Etter seieren mot Stabæk var Eirik Horneland langt fra fornøyd med holdningene til laget. Det var kun dager før den avgjørende playoffkampen. Se intervjuet her.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18