• Se Partizan Beograd-Molde på MAX, Eurosport Player eller Dplay fra kl. 20.30, torsdag. Sikre deg tilgang her!
ZAGREB/OSLO (Eurosport.no):
Dinamo Zagreb - Rosenborg 2-0
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
To baklengsmål som kunne vært forhindret og liten flyt foran motstanderens mål sørget for at utgangspunktet før returen er av det vanskelige slaget. Rosenborg er nødt til å score minst to mål, uten å få noen baklengs for å ta seg videre til gruppespillet i Champions League.
Allerede fra start fikk Rosenborg seg en kalddusj. Marius Lundemo la Bruno Petkovic i bakken, og straffen satte han selv etter åtte minutter. Den tunge starten merket Rosenborg.
– Vi blir engstelige etter hvert i første omgang. Det er humpete og vi spiller på oss mange brudd i starten og da blir vi litt primitive. Vi spiller litt mer i lengderetning etter hvert, og vi tar mange andreballer og får etablert mer press, men vi mangler selvfølgelig å score, sier Mike Jensen til Eurosport etter kampen.

– Skal gi dem en helsikes kamp

Tonen var satt for nordmennene, som spillemessig hang brukbart med. Men i heksegryta i Kroatia er det ikke mye du skal gjøre feil før du blir brutalt straffet. Svakt forsvarsspill av trønderne på et langt oppspill gjorde at Miroslav Orsic kunne doble for Dinamo Zagreb.
Horneland var ikke redd for å si hva han mente om starten. To baklengs før det var spilt 30 minutter, der begge var personlige feil, synes han var tøft å takle.
– Jeg er skuffet over Søder på det første målet, for han header ballen bakover når han kunne headet fremover. Jeg er skuffet over Marius på målet nummer to fordi han spiller på tvers med et lag som løper fremover, i stedet for å legge den bak der de står høyt. Det fraviker litt fra opprinnelig plan, og vi blir straffet for det. Det er litt dumt, sier Horneland.
Til tross for en tung start og 2-0 til Dinamo Zagreb ved kampslutt var ikke Birger Meling motløs da han møtte Eurosport i pressesonen.
– Det hadde vært en kjempefordel å få med seg et bortemål, men det er absolutt mulig å score to mål hjemme og holde nullen. Vi har på ingen måte gitt opp og skal gi dem en helsikes kamp på Lerkendal og håper så mange folk som mulig tar turen og kommer for å se oss slå ut Zagreb, forteller han til Eurosport.
Også Mike Jensen har stor tro på at kampen er langt fra over.
– Føler du det lever på 2-0?
– Ja, det gjør jo det. Vi skal spille på Lerkendal å score mange mål. Vi håper på full stadion og en strøken gressmatte. Da er det bare å kjøre på, så får vi se, sier kapteinen.

Helland: – Ser ut som vi behandler en håndgranat

Pål André Helland har slitt med spilletid denne sesongen, men var sterkt delaktig i at Rosenborg tok seg videre mot BATE tidligere i år, med ett mål og en assist. Mot slutten av kampen i dag fikk han noen minutter i håp om å få et viktig bortemål. Fra benken så han hvordan kampen utviklet seg.
– De går ut i 100, og vi blir litt preget. Det virker som vi behandler ballen som en håndgranat, og det er sjeldent lurt. Vi får ikke ro med ballen før etter rundt 20 minutter, forteller Helland.
Kantspilleren har vært ryktet vekk fra Rosenborg den siste tiden på grunn av manglende spilletid. Selv har han også vært ærlig på at han kanskje må flytte på seg når kontrakten går ut etter neste sesong, dersom ting ikke endrer seg.
Etter å ha fått kun seks minutter mot Dinamo Zagreb er han delt på hva han vil.
– Hva skel jeg si? Mennesket Pål har det bra. Fotballspilleren Pål lugger det litt hos, men han begynner å bli i ganske bra slag, så du skal ikke se bort fra at jeg finner på noe fornuftig på mandag, sier han.
Neste tirsdag er returoppgjøret på Lerkendal. Dinamo Zagreb har spillefri frem til den kampen, mens Rosenborg må spille mot Stabæk på lørdag, tre dager før kampen mot kroatene.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53