God sesongstart for Jarstein og Nordtveit

Publisert 19/08/2017 klokken 18:05 GMT+2

Rune A. Jarstein holdt nullen da Hertha Berlin innledet serien med 2-0-seier over Stuttgart, mens Håvard Nordtveit hjalp Hoffenheim til tre poeng.

Rune Jarstein Hertha Berlin - Stuttgart

Både Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte fra start da Hertha Berlin tok imot nyopprykkede Stuttgart på Olympiastadion i hovedstaden. Skjelbred gjorde jobben i 90 minutter på sentral midtbane, mens Jarstein tok seg av det lille gjestene bød på framover.
Stuttgart slet med nivået i sin første toppseriekamp på 15 måneder, og vertenes nykommer Matthew Leckie ble kampens forgrunnsfigur. Australieren ble hentet fra nedrykkslaget Ingolstadt og debuterte med to scoringer.
I vårsesongen scoret ikke Leckie et eneste mål, men i nye omgivelser fant han seg umiddelbart til rette. Ledermålet kom 33 sekunder ut i 2. omgang etter et innkast, mens 2-0-målet etter hjørnespark i det 62. minutt punkterte kampen.
Gjestenes beste sjanse til redusering endte i stolpen bak Jarstein.

Nødvendig opptur

Nordtveit spilte som en av tre stoppere i Hoffenheims 3-3-2-2-formasjon og bidro til å holde gjestende Werder Bremen fra livet. Vinnermålet lot vente på seg, men André Kramarics skudd i det 84. minutt endret retning og endte i gjestemålet til 1-0.
Hoffenheim fikk dermed en opptur og litt tiltrengt selvtillit foran returkampen mot Liverpool i mesterligakvalifiseringen. Oppgaven er stor etter 1-2-tapet på hjemmebane.
Nordtveit kom til en stor sjanse etter hjørnespark etter et kvarter, men traff ikke mål.
En god sesongstart ble det også for Iver Fossums Hannover, som vant 1-0 borte mot Mainz, men uten nordmannen i troppen. Martin Harnik ble matchvinner i klubbens toppseriecomeback.

Imponerte

Borussia Dortmund imponerte i sin første kamp under trener Peter Bosz og vant 3-0 borte mot Wolfsburg. Dermed overtar laget førsteplassen fra tittelforsvarer Bayern München, som innledet sesongen med 3-1 over Leverkusen fredag.
Christian Pulisic, Marc Bartra og forrige sesongs målkonge Pierre-Emerick Aubameyang scoret for Dortmund.
Hamburg, som så vidt unngikk nedrykk forrige sesong og røk ut av cupen mot et lag fra nivå tre, innledet seriesesongen med 1-0-seier over Augsburg takket være scoring av Nicolai Müller i det 81. minutt. Han ble imidlertid skadd da han feiret scoringen og måtte byttes ut.