Braut Haaland inne på delt tiendeplass på toppscorerlisten i Bundesliga

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 01/02/2020 klokken 18:04 GMT+1

Han har ikke engang spilt tre hele kamper, men allerede fyker 19-åringen oppover listene i Tyskland. Lørdag ble det to nye mål.

Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland har vært på banen i tre kamper for Borussia Dortmund, men ikke spilt mer enn 136 minutter totalt. Allerede står han med syv scoringer.
Det betyr at han scorer hvert 19. minutt han spiller.
Det har allerede før ham inn på topp 10-listen over toppscorer i Bundesliga, selv om han må dele den siste plassen med ganske mange andre.
Serge Gnabry (171 minutter pr mål), Kevin Volland (234 minutter pr mål), Alassane Plea (193 minutter pr mål), Marcel Sabitzer (215 minutter pr mål), Milot Rashica (197 minutter pr mål), Gonçalo Paciência (164 minutter pr mål), Wout Weghorst (233 minutter pr mål) og Suat Serdar (201 minutter pr mål) har alle i skrivende like mange scoringer som nordmannen, ifølge BBCs oversikt.
Listen toppes av Robert Lewandowski med 22 mål (81 minutter pr). Han følges av Timo Werner med 20 og lagkamerat Jadon Sancho med 12. Tre spillere har elleve scoringer og tre spillere har åtte.
Phillipe Coutinho er en av dem som ligger på plassen bak, med seks scoringer (186 min pr mål) på 1116 minutter.
– Min jobb er å stå foran mål og score på de ballene jeg får. Vi produserte mange sjanser og scoret fem mål i dag. Vi er et fantastisk lag, og jeg koser meg, sa Haaland til Viasport etter kampen.
Og i sin første kamp fra start brukte han ikke mer enn 18 minutter før det første satt i garnet. Da la han på til 2-0, etter at Sancho hadde gitt Dortmund ledelsen mot Julian Ryersons Union Berlin.
I det 66. minutt kom Haaland alene med keeper. Dortmund fikk straffe etter at keeper felte ham. Marco Reus satte straffen i mål.
To minutter etter scoret Jadon Sancho sitt annet mål for dagen.
Haaland satte så sitt annet mål for dagen etter en hælpasning fra Julian Brandt.
Like etter ble Haaland byttet ut til stående applaus fra hjemmepublikummet. Jobben var gjort. Dortmund vant 5-0.

Roser VIFs valg: – Blir rart å se ham i noe annet enn Odd-klær