Som Eurosport.no kunne erfare onsdag morgen, er 19 år gamle Gaute Vetti klar for Sarpsborg 08.
Det bekrefter klubben selv på sine nettsider samme ettermiddag.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
3 TIMER SIDEN
19-åringen med fortid i Brann, kommer fra Nest-Sotra etter at kontrakten denne sesongen gikk ut.
– Han har vært god for Nest-Sotra. Andreas Holter har sett han en del for oss der. Vi har også snakket mye med Carl Erik Torp som har trent Gaute i Brann. Derfra får han veldig gode skussmål, sier sportssjef Thomas Berntsen til klubbens hjemmeside.
Sarpsborg 08 må likevel ut med utdanningskompensasjon til Brann, hvor unggutten tilbragte flere år på junior- og reservelaget.
– Gaute er en skapende midtbanespiller med stort potensial. Han er ung og sånn sett en vi kanskje kommer til å bruke litt tid på. Når det er sagt, har han et potensial som gjør at han tidlig kan bli god nok. Han er en bra pasningsspiller og har god radius. Vi er spent på Gaute, for han er kanonseriøs. Sammen skal vi prøve å gjøre han best mulig, utdyper Berntsen.
På Sarpsborg Stadion følger Vetti i fotsporene til Kristoffer Zachariassen som har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra nettopp Nest-Sotra foran årets sesong.
– Jeg kommer ikke hit bare for å være på treninger. Jeg vet det blir tøft, men jeg skal gjøre så godt jeg kan å bidra når alvoret starter. Jeg har som mange andre lyst til å spille i utlandet på sikt, sier han.
Bilde med tillatelse fra Sarpsborg 08.
UEFA Nations League
Solbakken har ikke tatt keeperavgjørelse – frykter Serbia-trio
5 TIMER SIDEN
Fotball
Håper å få med stjernespissen i nøkkeloppgjøret mot Norge
6 TIMER SIDEN