Etter det Eurosport.no erfarer blir bergenseren Gaute Vetti (19) Sarpsborg 08-spiller i løpet av svært nær fremtid. Midtbanespilleren kan bli presentert allerede onsdag.
19-åringen med fortid i Brann, var forrige sesong toneangivende for et Nest-Sotra-lag som rykket opp til OBOS-ligaen. Vetti hadde bare en ettårskontrakt med strilene, og står dermed fritt til å signere for den klubben han selv ønsker.
Sarpsborg 08 må likevel ut med utdanningskompensasjon til Brann, hvor unggutten tilbragte flere år på junior- og reservelaget.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Torsdag forrige uke meldte Bergensavisen at Vetti kunne være aktuell for sarpingene.
På Sarpsborg Stadion følger Vetti i fotsporene til Kristoffer Zachariassen som har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra nettopp Nest-Sotra foran årets sesong.
Midtbanespilleren gikk rett inn i laget etter overgangen fra PostNord-ligaen og ble blant annet kåret til en av årets beste signeringer av Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal. På 29 kamper stod 23-åringen for 8 scoringer og 3 målgivende pasninger for laget som til slutt endte på tredjeplass i Eliteserien.
Tidligere har Østfold-laget også hatt stor suksess med å hente Jakob Glesnes fra spill i Fyllingsdalen og Åsane. Midtstopperen ble allerede etter et halvt års tid solgt videre til Strømsgodset, hvor han nå er kaptein.
PS! Bergensavisen kunne tirsdag fortelle at Sarpsborg 08 har fått avslått et bud på Branns Kasper Skaanes. 22-åringen med kontrakt ut 2018 har gitt beskjed om at han ikke ønsker å forlenge med rødtrøyene.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22