BERGEN / OSLO (Eurosport):
Brann - Bodø/Glimt 2-0
Eliteserien
Har havnet bak i køen hos Glimt – nå går spissen på lån til rival
2 TIMER SIDEN
Det var flere poenger å snakke om i hvordan lagene startet. For eksempel fikk Jesper Löfgren sjansen i midtforsvaret sammen med Vegard Forren, mens Ole Martin Kolskogen var henvist til høyrebacken.
På midten fikk 16 år gamle Niklas Jensen Wassberg, sønn av tidligere Brann-kaptein Roy og barnebarn av selveste Kniksen, sin første kamp. Roald «Kniksen» Jensen er tidenes Brann-spiller og regnes som en av de beste Norge har hatt.
Foruten et opphold i Skottland spilte han hele karrieren i Brann, og ble tidenes fjerde yngste spiller på A-landslaget som 17-åring i 1960, Norges yngste målscorer i sin andre landskamp (17 år og 227 dager) og den yngste som har fått gullklokka for 25 A-landskamper. Uten sammenligning for øvrig.
Hos Bodø/Glimt fikk nysignerte Erik Botheim sjansen på topp hos fjorårets seriemester.
Kampens aller største sjanse kom etter drøye halvtimen, da Ulrik Saltnes fikk stå ganske umarkert og avslutte fra kort hold på bakre stolpe, men Eirik Holmen Johansen i Brann-buret leverte en kjemperedning og avverget til corner.
Men jammen var det ikke den unge debutanten Jensen Wassberg som plutselig brøt nullen da han satte inn ledermålet for Bergen-laget litt senere. Han kom, sammen med jevngamle Isak Tomar Hjorteseth, fra Fyllingsdalen tidligere i vinter.
– Jeg synes det var en gøy kamp, og spennende og utrolig morsomt å spille på dette nivået, for det har jeg aldri gjort før. Men det var tungt, for det var mye løping. Da den gikk i mål ble jeg bare skikkelig glad. Jeg tenkte ikke, det gikk bare på instinkt, og jeg skulle bare smelle den i mål, sier Jensen Wassberg til Eurosport.
Han er klar over at det blir forventninger med det slektstreet.
– Jeg tenker ikke så mye på press, jeg er bare stolt og takknemlig for å ha dem i familien. Pappa har masse erfaring og hjelper meg med tips, og jeg tenker bare på meg selv og hvor god jeg kan bli. Jeg tar det som det kommer, og tror ikke Bergen kommer til å ta av. Jeg er fremdeles ung og skal utvikle meg, og jeg har god tid, sier 16-åringen.
Og dermed kan det kanskje bli vanskelig å tøyle forventningene i Bergen.
– De forventningene er der enten du er barnebarnet han ene eller han andre, for når du er en 16-åring som spiller på A-laget til Brann, så går det rett til himmels i Bergen, da, gitt, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport med et smil.
– De to unge koser seg med kamp og koser seg på trening. Det er viktig at de fortsetter med det. Vi får la andre styre med det at det tar av fort i Bergen. Det er fort ned også, så det er en dag eller to, så er det over, smiler Brann-treneren.
Glimt kunne utlignet da Löfgren laget straffe, men Ola Solbakken skjøt utenfor. I stedet kunne Daouda Bamba, som kom hjem etter juleferie i laber form, doble ledelsen for et godt Brann-lag - anført av en opplagt Robert Taylor.
Til andre omgang ble det veldig mange bytter og endringer på lagene. Blant annet Bamba hadde en kjempesjanse til å score igjen, men misbrukte den alene med Haikin som reddet godt.
Utover i kampen dreide dessverre fokus seg mye over til den store diskusjonen om treningskamper.
Les hva Branns daglige leder Vibeke Johannessen sa om at Helsedirektoratet mener at treningskampen var ulovlig her.
Det endte for øvrig 2-0.
Slik startet lagene:
Brann: Eirik Holmen Johansen - Ole Martin Kolskogen, Jesper Löfgren, Vegard Forren, David Wolfe - Petter Strand, Daniel Pedersen, Niklas Jensen Wassberg - Jon-Helge Tveita, Daouda Bamba, Robert Taylor.
Bodø/Glimt: Nikita Haikin – Morten Ågnes Konradsen, Isak Helstad Amundsen, Marius Lode, Fredrik Andre Bjørkan – Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Sondre Brunstad Fet, Erik Botheim, Ola Solbakken.
Eliteserien
Nysigneringen har høye ambisjoner: – Vil gjøre alt
5 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bytter ut Schalke 04 med OBOS-ligaklubb
5 TIMER SIDEN