Mushaga Bakenga har signert en toårskontrakt med Tromsø, melder klubben på sin hjemmeside onsdag. Spissen har vært ettertraktet og hadde flere tilbud, men valgte til slutt å forlenge oppholdet i nord. Ifølge Nordlys må spissen nå ned i lønn.
Æren for at han forlenger gir han til kompis Gjermund Åsen, som også signerte ny kontrakt med klubben før jul.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
4 TIMER SIDEN
– Det er ikke til å legge skjul på at Gjermund var en viktig årsak til at jeg signerte for Tromsø. Jeg hadde lovet at hvis Gjermund signerte ny avtale så skulle jeg følge etter. Man tuller ikke med brorskap. Jeg hadde også en god prat med Simo Valakari hvor vi gikk gjennom hva jeg kan forvente, og det var viktig for meg å vite, sier Bakenga til klubbens hjemmeside.
Nå gleder han seg til å ta fatt på 2018-sesongen og håper å fortsette oppturen fra 2017 under Valakari.
– Jeg gleder meg voldsomt til å komme i gang med sesongen, og ønsker å fortsette på den framgangen som vi hadde i høst. Ønsket om å spille regelmessig og Tromsø er den perfekte plassen for min karriere i øyeblikket, fortsetter Bakenga.
Sportssjef Svein-Morten Johansen er fornøyd med å få på plass signaturen til Bakenga. Med forlengelsen til Åsen mener han at det beviser at nøkkelspillere har troen på prosjektet på Alfheim.
– Mush er en naturlig målscorer og med han på laget har vi nå meget god dekning i de offensive posisjonene, sier Johansen.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
4 TIMER SIDEN