Etter det avisa Nordlys kjenner til skal Tromsøs sportsjef Svein-Morten Johansen ha vært i kontakt med Mushaga Bakenga og agent Jim Solbakken tirsdag. Mye tyder på at trønderen velger å fortsette i Nord-Norge.
Men da må han ifølge avisen gå med på et kraftig lønnskutt.
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
11 TIMER SIDEN
– Uten å gå dypt inn i den materien så kan jeg vel si så mye som at det har vært en betingelse hele veien fra vår side og en forståelse fra han at dette er en TIL-hverdag det er snakk om. Det har vært premissene fra første prat. Det det heller vil være snakk om for han er å «hente fart» og fylle det potensialet han har igjen, sier Johansen til Nordlys.
I Rosenborg stod Bakenga oppført med en årslønn på 1,9 millioner kroner, om han takker ja til å fortsette i Tromsø kan han måtte komme til å halvere lønna.
Simo Valakari starter oppkjøringen mot en ny sesong 15. januar, innen den tid ønsker han å ha en avklaring rundt Bakenga og Thomas Lehne Olsen som har ønsket seg bort fra klubben.
Forhandlingene med Bakenga er godt på overtid. Klubben skal ha gitt trønderen et kontraktstilbud som hadde samme utløpsdato som Gjermund Åsen, nemlig 15. januar. Etter det Nordlys erfarer vil avklaringen om Bakenga blir i Tromsø eller ikke komme i løpet av denne uken.
Joacims blogg
En «no-brainer» – men nå må de legge vekk Eggen-sammenligningen
12 TIMER SIDEN
Fotball
VIF forlenger med talentduo: – Interesse fra europeiske klubber
13 TIMER SIDEN