Hjemmebane: Behrn Arena
Kapasitet: 14500 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 PÅ 10:34
Underlag: Kunstgress
Publikumssnitt 2019: 5783
Plassering 2020: 7.plass
Spillersalg siden 2014: Ca. 16MNOK
Største salgene: Jacob Rinne til Gent 10MNOK

Fun facts

  • Kevin Walker er tilbake på hjemlige trakter igjen, han er sønn til tidligere Sandefjord-trener Patrick Walker. Musikkbegavede Walker vant også svenske Idol i 2013.
  • Romain Gall som i fjor var utleid til Stabæk spiller nå for Örebro.

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Kevin Walker kommer fra Djurgården
Spillere ut:
Nahir Besara til Hatta Club (Saudi-Arabia) og Oscar Jansson til IFK Norrköping er blytunge tap for ÖSK.

Forventet startellever 4-4-2

Bobby Allain
Husein Ali – Michael Almebäck – Andreas Skoovgard – Daniel Björnquist
Jake Larsson – Dennis Collander – Kevin Walker – David Seger
Dennis Hümmet – Agon Mehmeti

Treneren – Aksel Kjäll

40-åringen som fortror seg til klassiske 4-4-2 har trent ÖSK siden 2017 og sympatiske Kjäll er meget populær i klubben. Han er kanskje ikke den mest fargerike treneren og skaper sjelden de store overskriftene, men en trener som har det fotballfaglige i orden.

Nøkkelspiller – Kevin Walker

Djurgårdens tidligere kaptein er tilbake og skal erstatte Besara på midtbanen. En helt annen type spiller, men Walkers lederegenskaper blir ekstremt viktige denne sesongen.

Gjennombruddet – Dennis Collander

Den 18-årige Västeråsgutten spilte en god del kamper allerede i fjor, men denne sesongen venter jeg at han tar neste steg og tar Allsvenskan med storm. Ungdomslandslags-spilleren er en løpsmaskin og en klassisk toveis midtbanespiller som har alle muligheter til å prege Örebros midtbane.

X-faktoren – Jake Larsson

Den løpssterke og raske kantspilleren fikk det ikke helt til å fungere i fjor men unggutten er normalt er poengspiller som motstanderne må ta hensyn til.

Salgsobjektet – David Seger

Unggutten som kom fra lavere divisjoner i fjor og fikk mye tillit allerede i sin første sesong. En poengspiller som er uredd og tør å gjøre ting med ballen og skaper ubalanse hos motstander. Produserer han poeng også denne sesong vil han være aktuell for nye jaktmarker.

Profiler:

Kevin Walker, Idol-vinneren er ikke bare en god musiker, men også en glimrende sentral midtbanespiller og den frittalende veteranen er en stor profil. Nordin Gerzic er på tampen av karrieren, men mannen med den gyldne høyrefoten og den glimrende spilleforståelsen er fortsatt en mann å se opp for.

Kommentar

Örebro var høstens lag i Allsvenskan og tok flest poeng av samtlige den siste delen. De har dog mistet den solide keeperen Oscar Jansson samt spillefordeleren Nahir Besara. Til tross for den gode avslutningen i fjor tror jeg Örebro får problemer å forsvare sin 7.plass. Jeg er litt usikker hvem som skal score målene og bredden er tynn i den bakre fireren.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 PÅ 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 PÅ 08:32