Populære sporter
All sport
Vis alt

Jokkes Allsvenskan: – Norling trenger nok enda et år for å bli gullkandidat

Joacim Jonsson

Publisert 22/04/2021 klokken 09:46 GMT+2

Her er Joacim Jonssons dom over Norrköping.

Rikard Norling

Foto: Getty Images

Hjemmebane: PlantinumCars Arena
Kapasitet: 16000 sitteplasser
Banedekke: Kunstgress
Publikumssnitt 2019: 8476
Plassering 2020: 6.plass
Spillersalg siden 2014: Ca. 260mnok
Største salg: Arnor Sigurdsson til CSKA Moskva for ca. 45mnok

Fun facts

  • Anrike Peking som de kalles har 13 seriemesterskap og er nr.3 på maratontabellen.
  • Speider i Norrköping er Stig Thorbjørnsen. Speideren med «fingertoppskänslan» er kanskje Skandinavias mest erfarne speider. Han har hatt en formidabel suksess og er høyt respektert i Norrköping.
  • Samuel Adegbenro som kun var akutell som kant hos RBK operer som spiss for Rikard Norling.

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Samuel Adegbenro fra RBK. Norrköping handlet raskt da, men mistet stjernekeeper Isak Pettersson og slo til på en av seriens beste og mest erfarne. Örebro-målvakten Oscar Jansson er en fullgod erstatter.
Spillere ut:
Isak Pettersson forsvant til Ruben Gabrielsens Toulouse. Simon Thern har forlatt klubben til fordel for IFK Göteborg. Forsvarssjefen Rasmus Lauritzen gikk til Zagreb for 30mnok.

Forventet lagoppstilling 5-2-3

Oskar Jansson
Isahk Abdulrazak, Linus Wahlqvist, Henrik Castegren, Marco Lund, Viktor Agardius
Alexander Fransson, Isak Bergmann Johannesson
Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic,

Treneren – Rikard Norling

Her trengs egentlig ingen ytterligere presentasjon. Den karismatiske gulltreneren kan bli den første treneren i Sverige som tar gull med tre klubber. Han har tidligere gull med Malmö FF og AIK. Norling er underbar og en gave for media, men også en meget kompetent og pragmatisk trener.

Nøkkelspiller – Aleksander Fransson

Den sentrale midtbanespilleren er nøkkelen i Norlings 5-2-3 formasjon. Han skal binde lagdelene sammen. Er det noen som klarer det er det toveisspilleren Fransson. Han er normalt nesten under landslagsklasse og er nok revansjelysten etter for han å være en middelmådig fjorårssesong.

Gjennombruddet – Dino Salihovic

18-åringen er egentlig høyreback eller kant, men kan også spille sentralt på midtbanen. Den ballsikre unggutten kan absolutt få sitt gjennombrudd denne sesongen. Meget smart til tross for sin alder.

X-faktoren - Sead Haksabanovic

99-gutten som debuterte som 15-åring for Halmstad i Allsvenskan er en av seriens aller beste spillere. Kantspilleren som valgte Montenegro som landslag har det meste en kant skal ha. Ferdigheter, kvikkhet, smartness og målpoeng er bare noe av hans egenskaper. Han er en av Allsvenskans dyreste kjøp noensinne da IFK betalte tosifret antall millioner da man løste ut han fra West Ham.

Salgsobjektet – Isak Begrmann Johannensen

Islendingen som er født 2003 dominerte allerede i fjor og han har tatt nye steg i vinter. Han kommer til å bli Pekings dyreste salg noensinne. Det ryktes om summer opp mot 80 millioner og Wolverhampton er først i løypa.

Profiler:

Det er noen ordentlige storfisker i Norrköping. Sead Hakasabanovic, Isak Bergmann Johannesson, Christopher Nyman og Aleksander Fransson er blant seriens aller beste spillere.

Kommentar

Offensiven i Norrköping er nærmest helt magisk og kanskje seriens aller beste, men det er store spørsmål rundt forsvaret. Med et bedre forsvar hadde Peking vært en gullutfordrer, men takket være svakheter bakover blir det kun medalje for dem denne sesongen. Norling trenger nok ytterligere et år på seg for å skape et gull-lag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame