Hjemmebane: Örjans vall
Kapasitet: 15500 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 KLOKKEN 10:34
Banedekke: Gress
Publikumssnitt 2019: Spilte i Superettan
Plassering 2020: Nyopprykket. Vant Superettan forrige sesong
Spillersalg siden 2014: Savner tallene for Halmstad
Største salgene: Fredrik Ljungberg til Arsenal 1998 for 40MNOK

Fun facts

  • Stabæks trener Janne Jönsson har sin fortid som trener og spiller i Halmstad.
  • Gyllene Tider som er fra byen sponset Halmstad i 2013. Det svei ordentlig for bandets forgrunnsfigur, Per Gessle, som er innbitt Halmia-supporter. Halmia er lokalrivalen til Halmstad.
  • Stig Nilsson er mannen som betydd aller mest for klubben. Han var styreleder i nesten 30 år fra 1972 – 2001 og under den epoken vant klubben 4 ligagull. Nilsson døde i 2008.

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Amir Al Ammari fra Jönköping kan være et av årets funn. Phil Ofosu-Ayeh vil legge beslag på høyrebacken. Marcus Antonsson fra Malmö FF er en smart signering og passer perfekt til Haglunds 4-4-2
Spillere ut:
Ikke mistet noen av verdi etter sesongen, men Rasmus Widesheim Paul gikk til RBK for 5 millioner i fjor sommer.

Forventet startellever 4-4-2

Malkolm Nilsson
Phil Ofosu-Ayeh – Joseph Baffo – Andreas Johanssson – Andreas Bengtsson
Thomas Boayke – Joel Allansson – Amir Al-Ammari – Simon Lundevall
Mikael Boman – Marcus Antonsson

Treneren – Magnus Haglund

Gulltreneren fra Elfsborg som også har en fortid i Lillestrøm tok i fjor opp Halmstad fra Superettan. Spiller en klassisk 4-4-2 med Halmstad. Det er sjelden noen sjampanje-fotball Haglund byr på, men en knallhard defensiv struktur vil sørge for at de klarer seg som nykommer.

Nøkkelspiller – Andreas Johansson

39-åringen som slo igjennom i Halmstad som 20-åring kom tilbake til klubben i sitt hjerte foran 2019-sesongen etter utflukter i Tyskland og IFK Norrköping. En leder av rang og stopperen er kanskje den aller smarteste spilleren i hele Allsvenskan.

Gjennombruddet – Amir Al-Ammari

Poengspilleren kommer fra Jönköping foran denne sesongen. En toveis midtbanespiller med et nydelig venstrebein, er i tillegg en ekstremt dyktig pasningsspiller. Jeg tror han vil prege Halmstad allerede denne sesongen.

X-faktoren – Mikael Boman

Kraftpakken av en angrepsspiller er et mareritt å spille mot. Meget oppofrende i sitt spill og uvurderlig som ballmottaker.

Salgsobjektet – Amir Al-Ammari

På et grått og kjedelig Halmstad der det er nærmest kjemisk fritt for salgsobjekter, tror jeg Al-Ammari har det største potensialet. Midtbanespilleren er en poengspiller og slike er det mangelvare på.

Profiler:

Andreas Johansson har 20 sesonger på toppnivå. Han er en evighetsmaskin som spilt samtlige minutter i 149 av de siste 150 kampene. Meget respektert i svensk fotball

Kommentar

Halmstad er tilbake der dem hører hjemme etter en sensasjonelt bra sesong i fjor. Holdt nullen i hele 19 kamper. Det vrimler ikke av artister i Halmstad, men mange hardt arbeidende spillere og en god struktur vil sørge for at Halmstad etablere seg greit.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 KLOKKEN 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 KLOKKEN 08:32