Hjemmebane: Jämtkraft Arena
Kapasitet: 8466 sitteplasser
Allsvenskan
Eliteserie-kjenningen presentert som ny Hammarby-trener
12/01/2022 KLOKKEN 10:34
Banedekke: Kunstgress
Publikumssnitt 2019: 4808
Plassering 2020: 13.plass
Spillersalg siden 2014: Ca. 120mnok
Største salgene: Sam Ghoddos til Amiens for ca. 45mnok

Fun facts

  • I 2017 vant de den svenske cupen og gikk dermed til Europa League- kvalifisering. Gjennom å sensasjonelt slå ut Galatasary tok de seg inn i gruppespillet og vel der slo de ut Bilbao og Hertha, før det tok stopp mot Arsenal i 16-delsfinalen.
  • Rosenborgs spiss Dino Islamovic ble kjøpt av RBK for ca 5mnok.
  • Laget har 16 utenlandske spillere.
  • Laget har «transferban» fra UEFA og har ikke lov å signere spillere dette og det neste vinduet. Det etter Sam Ghoddos uteblitte overgang til Huesca.

Noen utvalgte spillere som gått inn og ut

Spillere inn:
Har ikke lov å hente spillere
Spillere ut:
Thomas Isherwood, til SV Darmstadt 98

Forventet startellever 3-5-2

Aly Keita
Ronald Mukibu – Sonko Sundberg – EIirk Haugan
Felix Hörberg – Ludvig Fritzson – Sam Mensah – Isak Ssewankambo – Patrick Kopzo
Blair Turgott– Karlsson - Simon Kroon

Treneren – Amir Azrafshan

33-åringen var helt ubeskrevet og uten erfaring da han ankom Östersund midtveis i 2020. Han tok da over etter Ian Burchnall som forsvant ut portene på Jämtkraft Arena. Han klarte å holde laget i Allsvenskan, men hadde en fryktelig avslutning på sesongen. Dette året har han vært med fra start av og får sette sitt preg på laget. Det har sett varierende ut i oppkjøringen og jeg klarer ikke ta ut en rød tråd fra spillet.

Nøkkelspiller – Aly Keita

Den 34-årige keeperen har vært med mer eller mindre hele reisen og har vært det stabile samlingspunktet i en klubb der det skjedd mye de siste sesongene. Han blir helt avgjørende også denne sesongen for at laget skal beholde sin status. Enormt autoritær.

Gjennombruddet – Nebiyou Perry

Spilte de fleste kamper i fjor og ble bedre og bedre utover sesongen. Den offensive midtbanespilleren har ferdigheter som gjør at han skaper ubalanse hos motstanderne. Leverte litt for få poeng i fjor, men denne sesongen tror jeg han får sitt definitive gjennombrudd

X-faktoren - Blair Turgott

Den offensive flerbruksspilleren som er aller best sentralt i banen er lagets store poengspiller. Meget smart spiller som ofte kommer seg i scoringsposisjon.

Salgsobjektet – Eirik Haugan

Nordmannen går helt under radaren i Norge og med tanke på hvilken stopperbrist det er i Eliteserien, er det en del klubber som bør ha norske Eirk Haugan på blokka. Den allsidige stopperen ha vokst frem som en solid Allsvensk stopper

Profiler:

Keeper Aly Keita er laget store profil og kommer man på Jämtkraft Arena er det umulig å ikke legge merke til den markante keeperen.

Kommentar

Ikke noe lag er så vanskelig å spå som Östersund. Klubben som tok steget fra 2.divisjon og ut i Europa under ledelsen av Graham Potter har kommet i en økonomisk krise etter at klubbens tidligere styreleder Daniel Kindberg ble anklaget og senere dømt til fengsel for økonomisk kriminalitet. Kindberg var en av Sveriges mest omtalte idrettsledere under 2018 og 2019. ØFK har dog klart kunststykket å holde seg i Allsvenskan også etter alle skandalene, men i år tror jeg det er over og Östersund er en klubb som kan falle nedover i divisjonssystemet igjen. De får dessuten ikke hente spillere i noen av årets vinduer grunnet transferforbud.
Allsvenskan
Tidligere Sandefjord-trener på vei til Hammarby
07/01/2022 KLOKKEN 07:12
Allsvenskan
Tidligere RBK-spiller blomstrer under Norling: Toppscorer i Allsvenskan
05/10/2021 KLOKKEN 08:32