Gustav Valsvik befant seg midt i heksegryten da skuffede og frustrerte hjemmesupportere tok seg inn på gresset på Eintracht-Stadion etter at Braunschweig misset i Bundesliga-kvaliken mot Wolfsburg.
– Det var litt sjokk, men det var mye følelser. Vi hadde tapt kampen og greide ikke rykke opp, så det var nok mye følelser for alle og så kom supporterne og haugevis med politi, sier Valsvik til Eurosport.no
Verst gikk det kanskje ut over Wolfsburg-spillerne, som måtte storme i garderoben for å komme seg i sikkerhet. Selv var Valsvik opptatt med litt andre ting.
2.Bundesliga
Ny Nyland-opptur
31/03/2018 PÅ 13:49
– Jeg merket egentlig ikke så mye til det, for jeg måtte rett i dopingkontroll og så intervjuer. Det var et par som kom bort, men når du er i Tyskland er du litt vant til det. Forskjellen nå var at de var inne på banen, forklarer Valsvik.

Opprykket glapp

Opprykksduellen med Bundesliga-laget ende 0–2 etter to 0–1-tap, det første etter en straffe som dommer Sascha Stegemann i ettertid innrømmet han ikke burde gitt.
– Det var selvfølgelig tungt å tape. Vi føler vi spiller to gode kamper. I den siste kampen var i det beste laget, og i første kamp fikk vi en feil avgjørelse imot oss. Så vi føler at vi hadde marginer imot og uflaks. Det er tungt når vi spiller mot et lag som er verdt ti ganger så mye som vårt lag, sier Valsvik.
Valsvik og co. endte sesongen på 66 poeng, det er mer eller like mye som eksempelvis Ingolstadt, Borussia Mönchengladbach, Bochum og Nürnberg har hatt som vinnere i samme divisjon tidligere.
– Der og da var det tungt å svelge, men når vi tenkte oss om etterpå var vi stolte over sesongen vår. Vi tok 66 poeng, og det må være første gang noen havner på den poengsummen uten å rykke opp, så selv om vi er skuffet er vi også stolte, sier Valsvik.

Valsvik

Foto: Scanpix

Ser allerede fremover

Den tidligere Sogndal- og Strømsgodset-spilleren har allerede begynt å se frem mot neste sesong, en sesong han tror mulighetene for opprykk er enda større.
– Til neste år slipper vi litt store klubbene som har tre–fire ganger så stort budsjett som andre. Jeg tipper flere lag vil gå for opprykk sammen med oss, men hvis vi klarer å holde på stammen i laget har vi en god sjanse, sier han.
Midtstopperen har nytt stor tillit under Torsten Lieberknecht i den tyske klubben. Denne sesongen er det blitt 29 starter på 34 serierunder, i tillegg til et par kamper i Europaliga-kvalifisering og en cupkamp. Det er ikke urimelig å anta at det har vekket oppmerksomhet hos andre klubber, men inntil videre har 24-åringen tre år igjen av kontrakten og ingen planer om å flytte på seg.
– Jeg har ikke hørt noe ennå og har ikke pratet med agenten min om noe. Jeg trives veldig godt her jeg er. Jeg er blitt fast inventar i laget og liker meg, så det er midt i blinken for meg å være her nå. Vi får ta andre ting etter hvert, sier han.

Med i Lagerbäcks tropp

Etter å ha fått sin landslagsdebut i Lars Lagerbäcks første landslagstropp mot Nord-Irland, fikk midtstopperen igjen plass da svensken presenterte sine utvalgte til EM-kvalifiseringsoppgjøret mot Tsjekkia og privatkampen mot Sverige i juni.
– Jeg så det var litt utskiftninger i troppen. Det er vel umulig å komme seg videre så det er bare til å kjøre på og forsøke å skape et godt lag før neste kvalik. Nå får vi muligheten til å lære hverandre og kjenne og å lære oss stilen til Lars Lagerbäck. Det blir moro å møte andre fra andre ligaer og få litt nye impulser, sier han.
Det har vært en lang sesong for den unge mannen fra Vik i Sogn. Etter å ha spilt halve sesongen for Strømsgodset i fjor, gikk turen videre til den tyske klubben og nesten rett i ny sesongstart. Nå ser tysklandsproffen frem til endelig å få noen rolige dager i hjembygden.
– Jeg har holdt på i 16 måneder nå uten ferie, så det har vært en veldig lang sesong. Jeg kan telle på en hånd de kampene og treningene jeg ikke har fått med meg, så det blir godt å komme hjem til Vik og slappe litt av, slår han fast.
2.Bundesliga
Nedrykksstatistikken som knapt er til å tro
31/05/2017 PÅ 15:37
2.Bundesliga
Hovland ferdig i Nürnberg
26/05/2017 PÅ 09:58