Tirsdag rykket 1860 München ned fra 2. Bundesliga til nivå tre i tysk fotball. Etter 1–1 i det første play off-oppgjøret mot lille Jahn Regensburg forrige uke, skulle plassen sikres på hjemme på Allianz Arena foran over 60 00 tilskuere. I stedet ble det et ydmykende 0–2-tap for laget som endte som nummer tre i divisjonen under.
Det i seg selv er ydmykende nok. Når man i tillegg tar med i betraktningen at Jahn Regensburg var nyopprykket fra nivå fire i Tyskland, sammen med at 1860 hadde den tredje dyreste troppen i ligaen (bare opprykkslagene Stuttgart og Hannover hadde dyrere), blir selv den svarteste Drygolin-maling noen nyanser for beskjeden.

Luftslott

2.Bundesliga
Ny Nyland-opptur
31/03/2018 PÅ 13:49
I desember ansatte klubbens styrtrike eier Hasan Abdullah Imak portugisiske Vitor Pereira som klubbens nye manager. Pereira, som nylig hadde avsluttet til arbeidsforhold i Fenerbahce, kunne slå i bordet med seriemesterskap med både Porto og Olympiakos i sine respektive ligaer.
Portugiseren lovet gull og grønne skoger: Løvene skulle tilbake til det gjeveste selskap og på sikt bli et storlag man kunne regne med.
Til tross for at det tidlig ble klart at det ikke kom til å bli noe opprykk denne sesongen, ansatte klubben også tidligere Liverpool-direktør Ian Ayre i april. Ayre avsluttet med det en ti år lang periode i Merseyside-klubben noen måneder før planlagt for å ta fatt på jobben med å gjøre 1860 til et topplag.

«Alle» rykket ned

Slik gikk det på ingen måte ikke. Allerede før den avgjørende kampen tirsdag, leverte Ayre sin oppsigelse og var selv ikke til stede da rasende hjemmesupportere fikk utløp for sin frustrasjon over Christian Gyrkjær og co. ved å kaste seter og andre gjenstander ut på det grønne gresset.
For vår danske venn kunne konstastene fra dobbelttriumfen med Rosenborg i november knapt vært større. 1860 München stirrer avgrunnen i hvitøyet. Når man i tillegg tar med i betraktningen at U21-, U19-, U17-, og U16-laget satte punktum for sine sesonger med nedrykk, er det grunn til å lure å spørre seg om når man ser Erik Myklands gamle klubb tilbake i det gode selskap igjen.
Det som er sikkert, er i hvert fall at en drømmen om en kopi av ligatittelen i 1966 er så fjern at selv ikke Brann-supportere ville våget synge om det.
Kilder: AP, Liverpool Echo, tsv1869.de og Forbes.
2.Bundesliga
Opprykksdrømmen glapp og fansen stormet banen: – Det var mye følelser
30/05/2017 PÅ 17:03
2.Bundesliga
Hovland ferdig i Nürnberg
26/05/2017 PÅ 09:58