• Se Altibox eSerien gratis på Dplay: Playoff fredag 15:00 og finalespill lørdag 13:00! (Vises på Eursoport Norge fredag fra 18:00 og lørdag fra 15:10).
19 klubber fra Eliteserien og OBOS-ligaen, og i tillegg Folkets Lag, har den siste måneden konkurrert om å bli Norges neste seriemester i PlayStation-spillet FIFA 20.
Flere av favorittene, deriblant Strømsgodset og Ranheim, ble slått ut i gruppespillet. Regjerende mester Vålerenga, med landslagsspillerne Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen, fikk det heller ikke enkelt, men tok seg videre til playoff med et nødskrik.
e-Sports
Krevde rundens mål etter praktscoring
08/12/2020 KLOKKEN 19:38

Spår Mjøndalen-seier

Eurosports ekspertkommentatorer Yngve Gjerde og Jonas Gjøen nekter å avskrive VIF 100 prosent tross en trøblete start, men Gjøen er ikke redd for å spå et annet lag som vinner. Eksperten tror Mjøndalen med Martin Landstad Pedersen og Hans Christian Fostervoll vil løfte pokalen denne gangen.
– La oss gå for litt wow-faktor å si noe annet enn Vålerenga. Jeg tror Mjøndalen vinner. De er for meg laget som så sterkest ut i gruppespillet hvor de var solide defensivt med kreativitet offensivt. De virker å ha en perfekt mental balanse med Martin som er behersket og kalkulert og Hans Christian som har en deilig offensiv tilnærming fullstendig blottet for frykt. Vålerenga er den sterkeste utfordreren selv om de må via playoff, mener Altibox eSeriens ekspertkommentator Gjøen.
Ekspertkommentator Gjerde spår at VIF-gutta vil slå fryktelig sterkt tilbake.
– Selv om gruppespillet til syvende og sist ble en skuffelse for Vålerenga, har jeg fremdeles dem som favoritter. Jeg tror de tar seg videre fra playoff-oppgjøret mot Jerv. Det er nok noen ekstremt revansjelystne Vålerenga-spillere som har en tittel å forsvare, gode prestasjoner utover den ene kampdagen i eSerien, samt en norgesmester på laget, mener Gjerde, og sikter til Magnus Myhrhaug Kristiansen.
(Saken fortsetter under):

Spillerne du vil legge merke til

Begge ekspertene tror at Mjøndalen vil sitte igjen med turneringens viktigste spiller. Gjøen tror Fostervoll, som debuterer i Altibox eSerien denne sesongen, vil bli den viktigste spilleren i finalespillet. Derfor spår han at Mjøndalen-spilleren får sitt store gjennombrudd på Norges største FIFA-scene, samtidig som Sarpsborg 08s Cato Jenssen trekkes frem som en annen spiller som vil skinne.
Gjerde spår at Fostervolls lagkompis i Mjøndalen vil stå igjen som den viktigste.
– Mjøndalens Martin Landstad Pedersen kan fort bli en MVP, og turneringens beste blir jo fort en spiller fra vinnerlaget. Da er det mange gode kandidater. Jeg velger å tro på Landstad Pedersen, en spiller med et skyhøyt toppnivå, som kan slå hvem som helst og som er mentalt tøff nok til å gå seirende ut av de nervepirrende kampene.
To andre spillere som virkelig har imponert han under gruppespillet er nevnte Sarpsborg 08-Jenssen og Jonas Kvål hos Raufoss. Sistnevnte er Altibox eSeriens yngste med sine 16 år.
– For noen prestasjoner de leverte! Cato havnet litt i skyggen av Håvard Paulsrud (nå i Jerv) i sesong 1, men at det bodde mye FIFA i ham, var det ingen tvil om. Samtidig var Jonas en aldri så liten åpenbaring da Raufoss var i aksjon, og han kan fort få sitt gjennombrudd - HVIS Raufoss tar seg videre fra en tøff playoff-kamp mot Stabæk, understreker Gjerde.
(Saken fortsetter under):
Slik avgjøres Altibox eSerien, Norges eneste offisielle liga i fotballspillet FIFA: Lagene som endte på 2. og 3. plass i gruppespillet skal ut i en playoff (med loser bracket) fredag for å komme seg til finalespillet lørdag. Lørdag spilles det kvartfinaler, semifinaler, bronsefinale og finale. Brann, Mjøndalen, Kristiansund og Sarpsborg 08 er allerede kvartfinaleklare etter å ha vunnet hver sin gruppe og vil møte et lag som går gjennom playoff. Sluttspillet spilles på Kvarteret i Bergen hvor det er gratis inngang for alle både fredag og lørdag.

Lagene som kan yppe seg

Ekspertkommentator Gjøen trekker frem Kristiansund, Viking og Sarpsborg 08 som andre farlige lag i sluttspillet.
– Se opp for Kristiansund med Magnus Hendseth som briljerer med både FIFA-ferdigheter og mind games. Han kan komme inn i hodet på motstanderen. Viking og Sarpsborg 08 er også farlige med henholdsvis Chris-Andre Skogland og Cato Jenssen som var i storslag under gruppespillet, mener Gjøen.
  • Se Altibox eSerien gratis på Dplay: Playoff fredag 15:00 og finalespill lørdag 13:00! (Vises også på Eursoport Norge fredag fra 18:00 og lørdag fra 15:10).
Også Sarpsborg 08 nevnes av Gjerde som en outsider. Han trekker samtidig frem Mjøndalen, laget Gjøen har som favoritt.
– Begge to overrasket litt ved å vinne sine grupper og begge viste seg fra sin aller beste side. Da demonstrerte begge lag et enormt toppnivå. Brann er også et lag som kan nevnes i denne sammenhengen, men de er nok mer etablerte. Jeg tror fort at vi kan se både S08 og MIF nå langt - så lenge de har litt flaks med trekningen, sier Gjerde.
Disse lagene møtes fredag i playoff for å komme seg til kvartfinalen lørdag:
Jerv-Vålerenga
Sandnes Ulf-Kongsvinger
Raufoss-Stabæk
Viking-Lillestrøm
Se fullstendig oversikt på Altibox eSeriens hjemmeside.
e-Sports
Sandnes Ulf med dramatisk utligningsmål: – Det er det villeste!
08/12/2020 KLOKKEN 19:17
e-Sports
Rotet bort seieren på overtid: – En gavepakke!
01/12/2020 KLOKKEN 19:56