Populære sporter
All sport
Vis alt

VM-sølv til Norge i parallellslalåm

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/02/2023 klokken 15:05 GMT+1

Norge imponerte og tok seg til VM-finale i parallellslalåm, men der sa det stopp for USA.

Norge

Foto: NTB

Artikkelen oppdateres!
Tittelforsvarer Norge sikret sølv i parallellslalåm for lag i alpin-VM tirsdag. USA vant finalen etter at Timo Haugan gjorde en grov feil.
Dermed ble det 3-2 til USA. Haugan kastet seg ut på toppen, men han var litt for tidlig ute og hektet seg fast i startporten. Dermed avgjorde Tommy Ford for amerikanerne.
Nede i målområdet fulgte resten av det norske laget dramatikken.
– Jeg er en tidel for tidlig, og da går det som det gikk. Det kjentes ikke bra ut. Det føltes som at jeg ødela alt, men jeg er fornøyd med at det ble medalje, sa Haugan til TV3.
Thea Louise Stjernesund, Timon Haugan, Maria Therese Tviberg og Alexander Steen Olsen kjørte de tre første rundene for Norge.
– Det er litt surt, men slik er det, sa Stjernesund til TV3.
I semifinalen ble det 3-1-seier over Østerrike til det norske laget. Der falt Tviberg like før mål og pådro seg en liten smell i hodet. Lagledelsen tok ingen sjanser og lot henne stå av konkurransen før finalen.
Det gjorde at Kristin Lysdahl kom inn på laget, og hun fikk beskjeden om dette en snau halvtime før hun skulle kjøre for første gang for dagen.
I finalen sto det 1-1 da den siste duellen skulle fullføres. Der hektet som nevnt Timon Haugan i starten, som sørget for amerikansk seier.
Norge slo ut Frankrike med 3-1 i kvartfinalen og Belgia med 4-0 i åttedelsfinalen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame