Populære sporter
All sport
Vis alt

VM-sølv til Aamodt Kilde – rivalen overlegen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 12/02/2023 klokken 12:28 GMT+1

Rivalen Marco Odermatt leverte et kanonløp og sikret gullet i søndagens utfor. Aleksander Aamodt Kilde kan likevel juble for et strålende VM-sølv i Frankrike.

Marco Odermatt og Aleksander Aamodt Kilde.

Foto: NTB

Gjennom hele sesongen har kamphanene Marco Odermatt og Aleksander Aamodt Kilde knivet om hundredelene helt på toppen av listene.
I VM-utforen søndag formiddag var det ingen som kunne gjøre noe med den sveitsiske fartskjøreren, selv ikke Norges superhelt.
Overlegne Odermatt tok gullet 48 hundredeler foran Aamodt Kilde, mens kanadiske Cameron Alexander endte som nummer tre - 89 hundredeler bak vinneren.
Gullet er, tro det eller ei, Odermatts førte i VM-utfor noensinne.
– Helt vanvittig kjørt. Det er nesten så jeg ikke trodde det da han kjørte, sa ekspert Kjetil Jansrud under sendingen til Viaplay.
Adrian Smiseth Sejersted endte som nummer 15.
Sølvet er Aleksander Aamodt Kildes andre dette mesterskapet. Torsdag endte Lommedal-kjøreren som nummer to, men da skilte det kun én fattig hundredel mellom han og vinneren James Crawford.
– Det var litt det samme som i super-G. Veldig bra i partier, men så merker jeg at jeg slår litt ut av løypa noen steder. Det er kanskje enkelte steder hvor jeg bør ta ned farten litt, men det er ikke så lett å tenke på det når det går unna, sa Kilde til Viaplay etter utforen.
– Da jeg så Odermatt sitt løp, tenkte jeg bare at «nå må jeg kjøre». Jeg så at det var klokkerent, og jeg tenkte at jeg må gjøre det samme, la han til.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame