– Det blir litt smertestillende i bildet til tider, men det er sånn det er å være toppidrettsutøver. Første prioritet er å gjøre jobben sin og kjøre fortest mulig på ski, og da må man stå på ski. Da får helsa komme litt sekundært, men jeg tror det skal gå ganske fint, sa Kristoffersen til NTB under et digitalt pressemøte mandag.
1. mai pådro han seg et ankelbrudd da han var uheldig på motocrossbanen – en aktivitet han driver med jevnlig. Seks uker på krykker ventet før opptreningsperioden. Det har ikke hemmet ham mye, ifølge Kristoffersen selv.
– Jeg har kanskje tatt én, maks to, færre (ski)turer enn jeg vanligvis ville gjort, sier han.
Sölden
Mesterlig comeback av Braathen: – Utrolig gledelig
24/10/2021 PÅ 12:37
Søndag starter alpinsesongen med storslalåm i østerrikske Sölden. Deretter venter Lech/Zürs og parallellslalåm tre uker senere før sesongen for starter skikkelig 11. desember i Val d'Isère.
– Vi har enda mer tid fram til det. Det er progresjon at det blir mindre og mindre smerte også. Jeg har stått en del dager på ski uten smertestillende òg. Det er sånn det er, sier han.

Hjulpet mye

Neste sommer blir det motocross igjen på Rælingen-alpinisten.
– Det er en stor del av den jeg er og den idrettsutøveren jeg er blitt. Jeg tror det har hjulpet meg mye til å bli alpinisten jeg er. Man kan ikke slutte med å gjøre tingene som har gjort deg god, sier Kristoffersen.
Han forteller at ankelbruddet ikke kan slås opp igjen, og at alt har grodd som det skal.

– Bite tennene sammen

Kristoffersens forrige sesong var ikke helt som tidligere med tre pallplasser i verdenscupen. Riktignok var to av dem seirer, og han tok med seg slalåmbronse fra VM i italienske Cortina d'Ampezzo.
Nå er målene høyere for 27-åringen med blant annet 23 enkeltseirer i verdenscupen og to OL-medaljer. Et nytt vinter-OL i februar er det store høydepunktet – selv med kanskje noen smerter i foten.
Han siterer sin far Lars Kristoffersens bestemor, som alltid sa:
«Med vondt skal vondt fordrives».
– Jeg får bare bite tennene sammen og stå i det.
(©NTB)
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
24/10/2021 PÅ 09:25
Beaver Creek, CO
Ny seier i Beaver Creek: – Denne var for Kjetil
04/12/2021 PÅ 19:55