• Følg de norske alpinistene gjennom vinteren på discovery+
Helt siden Lucas Braathen skadet kneet i januar har unggutten kjempet en tøff kamp tilbake til bakken. Søndag var Oslo-gutten endelig tilbake, og det i bakken han i fjor kunne juble for en svært sterk seier.
Sesongåpningen i Sölden bød derimot på en småskuffende førsteomgang av de norske alpinistene, der Henrik Kristoffersen var beste norske på en 11. plass. Nevnte Lucas Braathen lå 1,38 sekunder bak teten, på en 19. plass.
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
24/10/2021 PÅ 09:25
Både Atle Lie-McGrath og Fabian Solheim kjørte ut.

– Utrolig gledelig

Men i den andre omgangen viste Braathen virkelig takter i Østerrike. Med tiden 1:01.35 på den andre runden gikk 21-åringen rett opp i ledelsen, noe som holdt gjennom store deler av den andre omgangen. Braathen endte til slutt som nummer sju, men plukket med seg den soleklart beste tiden blant samtlige den andre halvdelen.
– Dette var utrolig gledelig. En meget god start på OL-sesongen for Lucas Braathen, sa Discoverys kommentator Kenneth Fredheim i boksen.
Det var en fornøyd Lucas Braathen som møtte NRK like etter oppturen i Sölden.
– Jeg har fortsatt ting å hente, men med tanke på at dette var første forsøk på et lite comeback her, er jeg veldig fornøyd. Det er helt fantastisk å være tilbake. Det er så fett å se alle fansen her, og kunne snakke med dem selv, ikke gjennom en skjerm. Det er helt rått.

Odermatt til topps

Også Rasmus Windingstad viste klasse i Sölden. 27-åringen noterte seg for nest beste tid i den andre, like bak landsmann Braathen.
Bærum-alpinisten klatret fra 22.- til 10.-plass og var 20 hundredeler bak Braathen.
Sveitsiske Marco Odermatt vant rennet, like foran Roland Leitinger fra Østerrike og slovakiske Zan Kranjec.
For Henrik Kristoffersen ble det en skuffende ettermiddag i Østerrike. Alpinstjernen fra Rælingen tapte mye på tampen av finaleomgangen og falt fra 11.- til 14.-plass.
Sölden
Trosser smertene etter ulykken: – Helsa er litt sekundær
19/10/2021 PÅ 11:24
Beaver Creek, CO
Ny seier i Beaver Creek: – Denne var for Kjetil
I GÅR PÅ 19:55