Populære sporter
All sport
Vis alt

Oppgitt Jansrud etter superkombinasjonen: – Må ta rennet med en klype salt

Jacob Sundblom Nygaard

Publisert 13/02/2018 klokken 08:40 GMT+1

Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde var begge skuffet etter å ha havnet et stykke ned på resultatlistene i superkombinasjonen.

Kjetil Jansrud

Foto: Scanpix

Kjetil Jansrud lå på 4. plass etter utfordelen av superkombinasjonen, men etter en krevende slalåm falt han ned på 7. plass.
– Vi tar med oss null fra denne dagen. Etter utfordelen går vi opp på toppen for å kjempe, men det er for stor forskjell opp til slalåmspesialistene som behersker dette, sier Jansrud til Eurosport. Han gikk ut av startportene i full storm.
Alpinkongen Marcel Hirscher tok sitt første OL-gull i superkombinert. Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 17, mens Aksel Lund Svindal trakk seg etter utfordelen.

– Ta dette med en klype salt

Mellom de to delene var Jansrud tydelig irritert på grunn av vindforholdene.
– Dessverre må en ta rennet med en klype salt. Slalåm og utfor burde fulgt hverandre. Om det blir kortere utfor, bør det også være kortere slalåm. Jeg er forbannet, sa han til Eurosport.
Heller ikke Aamodt Kilde var spesielt fornøyd, verken med seg selv eller forholdene utøverne konkurrerte i.
– Dette er en dag man fort bør glemme, summerer han.

Teknisk vanskelig

25-åringen falt, i likhet med lagkamerat Jansrud, også gjennom på slalåmen.
– Teknisk var dette en ekstremt vanskelig løype. Jeg ble tatt på senga de første portene, og i dag var det veldig vanskelig. Værmessig var dette veldig krevende, så nå skal jeg glemme dagen så fort det går, sier han.
Super-G og spesialutfor gjenstår fremdeles på OL-programmet. Der vil både Aamodt Kilde, Jansrud og Lund Svindal stille sterkere.
– Fra de foregående dagene har vi forberedt oss godt på det som venter der. Vi håper på gode dager, uten vind, så skal vi norske bite fra oss, sier Jansrud.

– Aldri kjørt bedre utfor

Marcel Hirscher har seks VM-gull i superkombinasjonen, men har aldri tatt OL-gull i disiplinen. Tirsdag lyktes det endelig for alpinkongen.
– Jeg har aldri kjørt en like god utfor i hele karrieren. Nå har jeg klart det jeg kom for og kan senke skuldrene før slalåmen. Der er jeg nok også favoritt, sier Hirscher til Eurosport.
28-åringen overrsket seg selv da han kapret OL-gullet.
– Men jeg må påpeke det at jeg er forbløffet over hvor god utfor jeg leverte, sier gullvinner Marcel Hirscher.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame