Scanpix

Kristoffersen tabbet seg ut: – Det var overraskende

Kristoffersen tabbet seg ut: – Bedre å «dø» enn å drite seg ut

22/02/2018 05:30Oppdatert 22/02/2018 07:11

Henrik Kristoffersen kjørte ut i andre omgang og slalåmgullet røk.

  • Norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, kvinner stafett på Eurosport Player og TVNorge

OSLO/PYEONGCHANG: Han er vanligvis uslåelig i slalåm når han leder etter 1. omgang.

Med sin argeste konkurrent og rival feid av banen, etter at Hirscher kjørte ut, lå alt til rette for OL-gull for Henrik Kristoffersen.

– Det er bare et skirenn

Nordmannen innfridde ikke favorittstempel og kjørte ut i andre omgang. Svenske André Myhrer stakk av med gullet foran sveitsiske Ramon Zenhäusern og østerriske Mario Matt. Skuffelsen tok han med fatning og mener bakken ikke passer han.

For han ville heller gi gass enn å safe inn til noe annet enn medalje.

– Det er bare et skirenn. Jeg blir ikke bedre av å stå her å grine. Jeg synes det er litt dumt. Jeg har en medalje fra storslalåmen. Sannsynligvis har jeg kanskje to eller tre OL igjen. Herregud, for meg er det verdenscupen som er hverdagen. Det går veldig fint. Det er bedre å «dø» enn å drite seg ut. Jeg prøvde alt jeg hadde. Det er bedre det enn å trygge ned og bli nummer fire, sier Kristoffersen til Eurosport.no.

Saken fortsetter under videoen:

Slik forklarer nordmannen hvordan det gikk galt:

– Nei, det må satses skal en vinne, det er ikke alltid like lett. Jeg blir litt sein ut av hårnåla, prøver å dra på fra start, og blir blir sein. Så får jeg et halvveis lite kast, og da blir jeg sein i neste og får porten mellom beina, sier Kristoffersen.

23-åringen mener han ikke ble påvirket av presset av å stå på toppen og lede.

– Jeg har egentlig gjort ting som normalt. Jeg har vært litt småforkjølet de siste dagene, men det hadde ingenting å si her i dag. Det er bare sånn som skjer innimellom. Du må satse om man skal vinne. Jeg hadde ingen planer om å bli nummer fire her i dag, forklarer Kristoffersen.

– Er det mulig? For en nedtur

I målområdet gikk det et gisp gjennom publikum i det nordmannen kjørte ut.

– Er det mulig? For en nedtur sett med norske øyne. Kristoffersen taklet ikke presset og kjørte ut, kommenterte Eurosports Håkon Bjercke.

– Da ble det svensk jubeldag. Det var utrolig overraskende, kommenterte Eurosports alpinekspert Tom Stiansen.

Sebastian Foss Solevåg lå bra an og kan ha ødelagt en gyllen medaljesjanse helt på tampen da han mistet balansen like før mål. Til slutt endte han på en 10. plass. Leif Kristian Nestvold Haugen ble nummer 13.

– Jeg merker jeg ligger bra an hele veien, føler jeg kjører bra og har relativt god kontroll og klarer å pushe. Jeg treffer bra i mellompartiet, men går litt for rett på i vertikalen. Da har jeg ikke så mye kontroll lenger. Jeg har bare meg selv å takke. Så får jeg et svev der, og havner utenfor idealsporet, så er det snipp snapp snute, sier Foss Solevåg til Eurosport.

– Kan ikke gjøre noe annet enn å risiskere og gi full gass. Jeg har fortsatt kanskje et par OL til, men jeg er skuffet. Må bare ta sjansen og gå for det. Bedre å sitte med den følelsen, enn at du ikke ga alt.

Saken oppdateres!

  • Norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, kvinner stafett på Eurosport Player og TVNorge
Nyeste videoer