Verken Henrik Kristoffersen eller Marcel Hirscher hadde dagen i OL-slalåmen i PyeongChang torsdag.
Duoen var to av svært mange som ikke fikk det til å stemme i den krevende sør-koreanske snøen og kjørte ut i hver sin omgang.
Det var faktisk bare 43 av de 108 utøverne som stilte til start som til slutt fikk tellende resultat.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
En av dem er 29 år gamle Albin Tahiri. Tidenes første OL-alpinist fra Kosovo kjørte til slutt inn til en 39. plass, noe han var svært fornøyd med.
– Det er helt fantatisk å være her. Jeg visste OL var stort, men at det skulle være så stort hadde jeg ikke trodd, sier han til Eurosport.no etter å ha kommet i mål.
Nå er han i ferd med å bli rikskjendis i hjemlandet.
– Jeg har fått veldig mange venneforespørsler i sosiale medier, meldinger med lykkeønskninger og oppmerksomhet fra pressen både i Kosovo og her, sier han.
Før sitt livs løp hadde 29-åringen en mildt sagt annerledes oppladning. Tahiri jobber nemlig som tannlege hjemme i Kosovo, og brukte fridagen på et tannlegekontor i byen Gangneung. Der hadde han besøk av komiker Magnus Devold i en meget spesiell setting.
– Det var veldig interessant oppladning. Kanskje det hjalp meg litt i dag, at jeg følte meg mer avslappet etter å ha fått tankene vekk fra alpinten en liten stund, sier Tahiri til Eurosport.no etter å ha kommet i mål.
Se den spesielle oppladningen her (saken fortsetter under):
Oppladningen førte ikke bare til en 39. plass, men når historiebøkene til slutt skrives, vil han for alltid stå plassert foran to av verdens beste slalåmkjørere, Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen, på resultatlistene.
Når Eurosport.no konfronterer Tahiri med listen, bryter han ut i latter.
– Jeg får bare svare slik: De tok begge medaljer i OL, men hvis de ville byttet sine medaljer for min 39. plass så skulle jeg gjort det med en gang, sier han.
29-åringen forsøker å holde et sportslig fokus, og forklarer at han naturligvis har et helt annet utgangspunkt enn Hirscher og Kristoffersen når han setter utfor løypa.
– Det er ikke et så stort kompliment å komme foran dem på resultatlisten når de ikke klarte å fullføre. De kjører jo for gull og satser litt mer enn jeg gjør og da han man være uheldig, forklarer han.
– Men en gang i fremtiden kan du faktisk fortelle barnebarna dine at du kom foran Kristoffersen og Hirscher på resultatlisten i OL?
– Jeg skal huske det når jeg får barnebarn, ler han.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38