De norske alpinistene har allerede markert seg kraftig i PyeongChang, men vi har fortsatt et gigantisk ess i erme. Henrik Kristoffersen er på plass i OL-byen, og gjør klart til en legendarisk duell med Marcel Hirscher om slalåm-tronen.
  • Se slalåm-duellen mellom Kristoffersen og Hirscher på TVNorge og Eurosport Player natt til torsdag kl. 02.15!
Den 23 år gamle alpinisten har kjempet side ved side med Hirscher hele sesongen, og vist over flere år hvorfor han blir å regne med under de olympiske lekene.
Og det er vel mange blant de vintersportsglade i den norske befolkningen som siden Kristoffersens debut på den store scenen i 2013 har ansett nordmannen til å være et kjempetalent, som siden den gang har fått ut potensialet og tatt de nødvendige stegene opp og inn i verdenstoppen.
Saken fortsetter under bildet

Hirscher og Kristoffersen

Foto: Scanpix

– Ikke et talent

Men akkurat ordet «talent» skurrer i Rælingen-guttens ører. I hvert fall når han skal beskrive seg selv.
For ifølge Kristoffersen er det heller motivasjonen fra tidlig alder - og målet om å bli best - som har vært suksessoppskriften for egne oppnåelser.
– Jeg var aldri et skitalent, og det er jeg fortsatt ikke. Jeg er et produkt av trening og arbeid, forteller han til Eurosport.
– Jeg måtte arbeide for det jeg ville bli god på. De andre i Rælingen Skiklubb, hele den gruppa der - den kjernen - ville bli så gode de kunne bli, og de ga alt hele tida. Og da i tillegg til at jeg var yngst og dårligst så gjorde det at jeg måtte jobbe så mye hardere for ting, da. Jeg måtte «pushe» så mye hardere for i det hele tatt å henge med.
LES OGSÅ: Kjetil Jansrud usikker på fremtiden: – Flere ting som skal klaffe
LES OGSÅ: Aamodt Kildes dramatiske super-G-avslutning: – Trodde armen hadde falt av
Se reportasjen med Kristoffersen. Saken fortsetter under

– Jeg er litt spesiell

Kristoffersen mener viljen han la ned i arbeidet fra liten av, og den mentale innstillingen om å fatte egne valg og gå egne veier, har vært de utslagsgivende faktorene.
– Jeg har hatt et litt spesielt «mindset» til ting. Det har jeg fått til en viss grad svi for i senere tid, men samtidig blitt veldig god på (å utnytte). Vil du bli god må du klare å gå din egen vei, er alpinistens klare melding.
For valget om å stole på seg selv mener Kristoffersen har betydd mye når han skal beskrive følelsen rundt det han har oppnådd i karrieren til nå.
– Jeg tror du aldri hadde sett meg juble så mye i mål hvis jeg ikke hadde måttet jobbe for de tinga som jeg har oppnådd, sier han, før han påpeker et ikke unormalt mantra i norsk idrett:
– Det er godt å få igjen for strevet. Og det er det jeg er oppvokst med, at du får som fortjent.