Populære sporter
All sport
Vis alt

Haver-Løseth med Stockholm-triumf: – Fullt fortjent seier

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 30/01/2018 klokken 20:44 GMT+1

Nina Haver-Løseth klinket til og vant tirsdagens verdenscuprenn i parallellslalåm i Stockholm.

Nina Løseth

Foto: Scanpix

– Dette er en arena og stemning jeg liker, og snøen passet meg veldig bra. Jeg tror jeg trengte dette resultatet før jeg reiser til Sør-Korea. Jeg har hatt en ganske tøff sesong, sa Haver-Løseth i et intervju gjort av FIS.
I finalen ledet Wendy Holdener med hele 35 hundredeler etter første duell, men sveitseren gjorde en stor feil da hun så ut til å ha koblet seiersgrepet i den siste duellen. Dermed føk Haver-Løseth forbi og sikret seg seieren sammenlagt.
– Dette var en fullt fortjent seier, og Nina er på vei dit vi ønsker å ha henne, sier Eurosports ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.
Det var Spjelkavik-alpinistens annen seier i verdenscupen og hennes sjuende pallplass, men den første for sesongen.
– Siden det bare er hennes andre verdenscupseier, er det ikke mange hun har. Men med denne seieren får hun med seg en bekreftelse på at hun kan vinne skirenn, sier Aamodt.
Dermed reiser hun til OL i Sør-Korea med ytterligere selvtillit i kroppen.

Sterk kjøring

Hun slo ut hjemmehåpet Frida Hansdotter i semifinalen. Den svenske jenta hadde det store publikummet i ryggen i Hammarby-bakken, men det hjalp ikke. Hansdotter ledet var raskest i første duell, men Haver-Løseth tok igjen det tapte og mer til i den andre.
Haver-Løseth slo østerrikske Katharina Truppe lett i åttedelsfinalen. Truppe kjørte ut i første duell og hadde trøbbel også i den andre. I kvartfinalen fortsatte Haver-Løseth den sterke kjøringen mot Bernadette Schild (Østerrike) og vant med 11/100.
– Hun hadde litt trøbbel i innledende runde, hun var litt ute og kjørte. Men hun agerer godt når hun er i trøbbel, og klarte å hente seg inn igjen, sier ekspertkommentator Aamodt.

Kort visitt

Blant herrene ble det norske tilbakeslag på rekke og rad. Henrik Kristoffersen møtte tyske Linus Straßer og måtte takke for seg etter første utslagsrunde.
Leif Kristian Nestvold Haugen røk ut mot østerrikeren Michael Matt, mens Sebastian Foss Solevåg tapte for Luca Aerni (Sveits).
Samme skjebne ble det for Jonathan Nordbotten. Han tapte duellen i åttedelsfinalen mot André Myhrer (Sverige).
Favoritten Marcel Hirscher (Østerrike) røk ut i kvartfinalen. Ramon Zenhäusern slo hjemmefavoritten Myhrer i finalen. Det var sveitserens første verdenscupseier.
(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame