Molde-jenta leverte dermed karrierebeste i Italia drøyt to uker før OL-start.
Hun ledet gjennom alle passeringer i storslalåmrennet, men i mål ble hun altså nummer to.
PyeongChang
Avslører hemmeligheten bak sitt rekord-OL
21/02/2018 PÅ 04:22
Kun tyske Viktoria Rebensburg var raskere enn 25-åringen, som fra før hadde tredjeplass som bestenotering i verdenscupen.
Molde-jenta ledet med åtte hundredeler foran italienske Marta Bassino etter første omgang. Rebensburg lå ni hundredeler bak etter første omgang, men kjørte seg til seier i den andre.

– Medaljekandidat

Tidligere har hun lite erfaring med å stå igjen som siste utøver på toppen av bakken.
– Det er jo en uvant situasjon å stå igjen alene på toppen. Men akkurat i dag hadde jeg bare lyst til å kjøre fort, og da er det ett fett om man kjører først eller sist. Jeg skulle bare gi gass, og det er innstillingen jeg prøver å kjøre med for tiden, sa Mowinckel til NRK.
Hun høster ros fra Eusosports kommentator etter andreplassen.
– Fy flate så god hun er nå! Plutselig er vår egen Ragnhild Mowinckel en medaljekandidat til OL, sier Eurosports kommentator Tom Stiansen rett etter målgang.

Jublet i mål

Over mållinjen var alpinisten åpenbart fornøyd med eget renn og jublet høyt i det hun løftet blikket og så opp på at resultattavlen.
– Jeg stoler mye mer på meg selv og måten jeg kjører på, og det gir tydeligvis resultater, sa hun til NRK.
Med 17 dager igjen til OL-start føler moldenseren seg i stand til å kjempe i både storslalåm og super-G.
– Akkurat nå er jeg like god i storslalåm og super-G. Men det er storslalåm som ligger meg nærmest, for det er der jeg har hatt best resultater over tid, sa Ragnhild Mowinckel etter tirsdagens renn.
I storslalåm har Mowinckel to fjerdeplasser som beste plassering så langt. Med dette beviser hun at hun blir å regne med i OL i Sør-Korea i februar.
Nina Haver-Løseth ble nummer 13, mens Kristin Lysdahl falt fra 22.-plass i førsteomgang til 25.-plass. Kristine Gjelsten Haugen ble nummer 28 i konkurransen.