PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Ragnhild Mowinckel har sjokkert både seg selv og alpintverden med to sølv i PyeongChang-OL.
Det første, i storslalåm, var den første norske OL-medaljen på kvinnesiden på 82 år. Utforsølvet onsdag var det første av sitt slag av en norsk kvinne.
PyeongChang
Tror Mowinckel-bragden blir en katalysator for norsk kvinnealpint: – Starten på en ny æra
15/02/2018 PÅ 08:46
Nå forklarer Mowinckel hvordan det har vært mulig å treffe så ekstremt i to av sine OL-renn.
– Det er det som er så kult med OL. Her har du ingenting annet å gjøre enn å få ut ditt beste. Du har ingenting å vinne på en femteplass. Det gjelder å prøve å gjøre alt du klarer i den ene omgangen du skal kjøre her. Du har ingenting annet å tape, forklarer Mowinckel til Eurosport.

– Ingen forventninger

Utforsølvet var i tillegg den 30. medaljen til Norge i dette OL. Det betyr at Olympiatoppen har nådd sitt uttalte mål for antall medaljer.
Hun sier hun har gått inn i alle renn uten å føle noe press, til tross for at hun har levert blant annet en andreplass i storslalåm i verdenscupen så sent som i januar.
– Det å komme hit som underdog, uten noen forventinger og bare kan styre med ditt, det er utrolig deilig. Det jeg merker, er at jeg kommer hit og ikke har noe press, ingen forventinger. Jeg skal bare samle meg for å kjøre. Det har jeg klart, og det er jeg veldig, veldig glad for, sier Mowinckel.
Se det utrolige sølvløpet til Mowinckel. Saken fortsetter under.

Hylles av superstjernen

Mowinckel skjøv den amerikanske superstjernen Lindsay Vonn ned fra sølv til bronse med sitt superløp.
Vonn, som var fornøyd bronse etter å ha gjort flere store skadecomeback, og klarte å glede seg over den norske jentas fantatsiske prestasjon.
– Ragnhild er en strålende utøver. Hun har virkelig stått frem de siste ukene. Å se henne få sølv i storslalåm var kult. Hun er en av de snilleste utøverne i verdenscupen. Hun fortjener det virkelig. Jeg er veldig glad på hennes vegne, sier Vonn til Eurosport.
Se en rørt Lindsay Vonn snakke om Mowinckels bragd. Saken fortsetter under.

Nedprioriterte utfor

Mowinckel har sine beste prestasjoner i verdensupen i storslalåm,og det var derfor mindre ovveraskende at hun slo til med en medalje i øvelsen i OL.
Men for Molde-jenta var utforgullet et stort sjokk, ettersom disiplonen aldri har blitt prioritert.
– Nei, utfor for meg har vært det jeg har brukt lengst tid på å skjønne og få til. Jeg har kjørt fart i mange år, men ikke følt meg så komfortabel der, og følt jeg har hatt så lang vei å gå fortsatt. Men stegene har kommet fort de sist to sesongene. Det har begynt å skje ting, og det ser du nå, sier hun og fortsetter:
– Nå føler jeg at jeg er "in charge" av å kjøre utfor. Tidligere har det bare vært noe ekstragreie og nedprioritert. Å få det til på denne dagen her, det er helt vilt, sier hun.