Flere snøballer ble kastet mot den norske alpinstjernen mens han kjempet for seier i duellen med hjemmefavoritt Marcel Hirscher i tirsdagens kveldsslalåm.
Ifølge Strache var det «svært urettferdig opptreden, som skader Østerrikes rykte».
– Til Henrik Kristofferson ber jeg om unnskyldning på vegne av alle østerrikere som bryr seg om fair play i idretten, sa Strache i en offisiell uttalelse.
Kristoffersen var tydelig irritert da han kom i mål. Han ble ikke truffet av snøballene, men sa at det var vanskelig å holde konsentrasjonen. Derimot avviste han at snøballkastingen hadde betydning for utfallet, ettersom Hirscher slo ham med 39 hundredeler.

– Få et liv

Nordmannen var langt fra alene om å reagere på snøballkastingen, noe som blant annet ga seg utslag på sosiale medier.
– Jeg bryr meg ikke om hvem du er, hvem du heier på, hvilket land du er fra eller hvilken grunn du har. Å kaste snøballer eller annet på alpinister mens de kjører er ikke bare motbydelig, men farlig. Få et liv, freste den kvinnelige slalåmstjernen Mikaela Shiffrin på Twitter.
– Å kaste snøballer på Henrik Kristoffersen i Schladming er ikke bra. Heldigvis kan ikke østerrikere sikte, skrev den amerikanske alpinisten Steven Nyman i en annen twittermelding.

– Slå dem ned!

Den tidligere toppalpinisten Benjamin Raich, som var ekspertkommentator på østerriksk TV, tok til orde for hard lut mot snøballkasterne.
– Hva om han var blitt truffet i ansiktet? Da kunne han falt veldig stygt. Andre tilskuere burde ha grepet inn og slått de gale folkene rett ned, sa han ifølge ORFs nettsted.
(©NTB)